Kahramanmaras'ta Ev Tasima Ücretlerine Tavan Fiyat Uygulamasi Getirildi

Kahramanmaras Valiligi, il içi ve disi ev esyasi tasimalarina tavan fiyat getirildigini açikladi.

Valilikten yapilan açiklamada, “Vatandaslarimizin ihtiyaçlarinin teminine yönelik piyasa sartlarinda sunulan mal ve hizmetlere erisiminin güvence altina alinmasi, ülkemizin ekonomik düzeninin, kamu güvenliginin korunmasi ve vatandaslarimizin magduriyetinin önlenmesi amaciyla il içi ve disi ev esyasi tasimalarinin rayiç bedel üzerinden yapilmasi zorunludur” denildi.

Yapilan düzenlemeye göre, 4+1’e kadar ev için evden eve esya tasima bedeli, sehir içi asansörlü evden eve esya tasima isinin isçilik bedeli dahil 7 bin TL, il sinirlari dahilinde ilçeler arasinda asansörlü evden eve esya tasima isinin isçilik bedeli dahil 10 bin TL, sehirler arasi asansörlü evden eve esya tasima isinin 7 bin TL’ye ilave olarak (25 km’yi asan kismi için) kilometre basina 10 TL, ayrica bin TL varis noktasi asansör bedeli ile 2 bin TL varis noktasi isçilik bedeli ve bin TL soför ücreti eklenecek. Ayrica, tasima islerinde sadece asansör kiralanmasi halinde 10. kata kadar asansör kiralama bedelinin bin TL üzerindeki her kat için ilave 100 TL kiralama bedeli belirlendi.

Yardim amaçli bedelsiz tasimalar hariç olmak üzere, Valilik tarafindan 2935 sayili Olaganüstü Hal Kanununun 9. maddesi uyarinca afet bölgesinde evden eve tasima tarifelerinin bu sekilde uygulanacagi belirtildi. Valilik, bunun yaninda Kahramanmaras’ta yasanan deprem nedeniyle firsatçilik yapan sahis ve firmalar hakkinda gerekli her türlü idari yaptirim uygulanacagi uyarisinda bulundu.
Kaynak: İHA