DEÜ Rektörü Hotar'dan Depremzedelere Moral Ziyareti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kahramanmaras merkezli depremlerde yikimin yasandigi illerden yarali olarak Izmir’e gelen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Arastirma Uygulama Hastanesinde tedaviye alinan vatandaslari ziyaret etti. Hastanenin farkli birimlerinde tedavileri süren afetzede vatandaslarla tek tek ilgilenen Rektör Hotar, vatandaslara geçmis olsun dileklerini ileterek “Yasadigimiz tarifsiz aciya ragmen yaralarimizi birlikte sarmak için gayret ettik. Bilgimizi, sevgimizi, umudumuzu ve dayanisma ruhunu ilk andan bugüne kadar bölgeye tasiyan hastanemizin fedakâr ekip üyelerine tesekkür ediyorum” dedi.

DEÜ Rektörü Hotar'dan Depremzedelere Moral Ziyareti
Kahramanmaras’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yikima neden olan depremlerde enkaz altindan kurtarilan yarali vatandaslarin tedavileri farkli illerde sürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Izmir’e getirilen ve DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesinde tedavi gören vatandaslari ziyaret etti. Hastanenin farkli birimlerinde tedavileri süren vatandaslarla tek tek ilgilenen Rektör Hotar, vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti ve yakinlarini kaybedenlere bassagligi diledi. Rektör Hotar’a ziyareti sirasinda, DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Caner Çavdar ve hastane yönetimi eslik etti.

500’ün üstünde basvuru

Ziyaret sirasinda açiklamalarda bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yikici depremlerin ardindan DEÜ Arastirma Uygulama Hastanesi imkanlarinin depremden etkilenen vatandaslar için seferber edildigini belirtti.

Rektör Hotar, “Doktorlarimiz, hemsirelerimiz ve paramedik ekibimiz, depremin oldugu sabah yola çikarak aksam saatlerinde Hatay’a ulasan ilk üniversite saglik ekibi oldu. Ekibimiz, yaralari bir an evvel sarabilmek için Hatay’da büyük bir gayret gösterdi. Deprem bölgesindeki çalismalarinin yani sira Izmir’de hastanemize basvuran depremzedelerimizin tedavilerine de saglikçilarimiz titizlikle devam ediyor. Bugüne kadar hastanemize deprem bölgesinden 500’ün üstünde yarali vatandasimiz için tedavi basvurusunda bulunuldu” diye konustu.



"Ülkece kenetlendik"

Hastane ziyareti sirasinda yarali vatandaslarin ihtiyaç ve taleplerini de dinleyen Rektör Hotar, aralarinda çocuklarin da oldugu yaralilara moral ve motivasyon saglamak için çesitli hediyeler dagitti.

"Yüzyilin felaketi" olarak nitelenen depremler dolayisiyla büyük bir üzüntü içinde oldugunu kaydeden Rektör Hotar, “Yasadigimiz tarifsiz aciya ragmen yaralarimizi birlikte sarmak için gayret ettik. Bu zor günlerde devlet ve millet olarak müthis bir dayanisma örnegi gösteriyoruz. Tüm Türkiye kenetlenmis durumdayiz. Insallah bu zor günlerin üstesinden hep birlikte gelecegiz. Bilgimizi, sevgimizi, umudumuzu ve dayanisma ruhunu ilk andan bugüne kadar bölgeye tasiyan hastanemizin fedakar ekip üyelerine tesekkür ediyorum” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA