Depremin Vurdugu Kahramanmaras'ta Sokaklardaki Sessizligi Bakirci Sesleri Bozdu

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremin ardindan sessizlige bürünen bazi sokaklar, bakirci sesleri ile canlanmaya basladi.

Depremin Vurdugu Kahramanmaras'ta Sokaklardaki Sessizligi Bakirci Sesleri Bozdu
Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçelerinde, 6 Subat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6’lik iki yikici depremin ardindan kentte yikilan binalarin enkaz kaldirma çalismalari sürüyor. Evleri yikilan ve binalari hasar gören vatandaslar Türkiye’nin çesitli bölgelerine ve çadir kentlere yerlestirilirken cadde ve sokaklar da sessizlige büründü.

Depremde 9 yasindaki torununu kaybeden 60 yasindaki Hasan Fedakar ise, depremin ardindan yillardir emek verdigi bakircilik meslegine tekrar geri döndü. Oturdugu sokak üzerindeki birçok binanin hasarli ve yikilmis olmasina ragmen hayatin devam ettigini söyleyen bakirci Hasan Fedakar’in çalisirken çikardigi sesler ise sokaktaki sessizligi bozdu.

“Yasayanin isi bitmiyor, mücadeleye devam edecek”

Hasan Fedakâr (60), “Allah’in izniyle ölüm bana yabanci degil. Dürüst yasamazsak akibetimiz belli. Önemli olan toplum olarak düzelip, saglam olmamiz. Yoksa kim ölmeyecek ki, kim kalmis ki. Çok zengin de öldü, çok fakir de öldü bu dünyada kim kaldi ki. O gece ben uyaniktim, namazimi kilmistim. Deprem aninda tövbe çektim, baska yapacagim bir sey yoktu. Ben evimde tektim, kizimin kaldigi yere gittim hava karanlikti onun evi biraz çürüktü gittim ki ev yerle bir olmus. Ondan sonra diger kizimin yanina gittim onlar ailecek arabaya binmisler onlara büyük kizim Esra’nin evi yerle bir olmus dedim. Damat uyanikmis üzerine hafif bir kolon düsmüs, benim kizim da 3 katli binanin en altinda oturuyordu esiyle en altta kalmis ben insan buradan zor çikar dedim. Sabah Allah’in izniyle bir is makinesi bulduk, operatör geldi 35 saat sonra kizimi çikardik enkaz altindan. 9 yasindaki torunum vefat etti. Kizimla 3 yasindaki kizini çikarabildik. Bu bir nevi unutturuyor bana. Bu dünyada yasayacaksak, hayata devam etmek gerekiyor. Deprem oldu diye duracak miyiz? Ölsek isimiz bitti dünyada ama yasayan insanin isi bitmiyor mücadeleye devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA