Depreme Hastanede Yakalanan 84 Yasindaki Emine Teyze'yi Hemsire Kurtardi

Depreme Adiyaman’da bir hastanede yakalanan 84 yasindaki Emine Kadioglu, kendisini hastanede görevli bir hemsirenin kurtardigini ifade ederken, "Duvardan duvara çalindim, Allah bir daha göstermesin. Bir hemsire ‘Kimse var mi’ diyordu, ben buradayim yavrum, dedim, o hemsirenin beni asagi indirdigini biliyorum. Depremde, 12-13 yasinda torunum vardi, onlari da kaybettim. Keske tüm evim yansaydi, millet böyle olmasaydi" dedi.

Depreme Hastanede Yakalanan 84 Yasindaki Emine Teyze'yi Hemsire Kurtardi
Kahramanmaras’ta 6 Subat pazartesi günü meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük yikimlara neden olurken bölgede çalismalar da devam ediyor. Yaralanan birçok vatandasin tedavisi Türkiye’nin birçok noktasinda sürerken 84 yasindaki Emine Kadioglu depreme Adiyaman’da bir hastanede yakalandi. Edinilen bilgiye göre yasliliga bagli nedenlerle tedavi gören Kadioglu, deprem aninda büyük korku yasarken onu hastanede bir hemsire kurtardi. Sonrasinda çocuklarinin yardimiyla Istanbul’a getirilen ve Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde tedavi altina alinan yasli kadin, deprem anini ve yasadiklarini anlatti. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Necati Dogan ise hastalar ve tedavilere iliskin bilgi verdi.

“Hemsirenin beni asagi indirdigini biliyorum”

Deprem aninda yasananlari anlatan 84 yasindaki Emine Kadioglu, “Depremin ortasinda Adiyaman’da üst kattaydim, duvardan duvara çalindim. Allah bir daha göstermesin. Beni bir hemsire sag olsun kurtardi, tek kaliyordum. ‘Kimse var mi’ diyordu, ben varim yavrum, buradayim dedim, o hemsirenin beni asagi indirdigini biliyorum. Ondan sonra aksam gözümü açtim ki çadirin içindeyim. 5 oglum, 5 kizim var. Depremde torunum ve çocugu da öldü, Allah bunu kimseye göstermesin, görene de bir daha göstermesin. 12-13 yasinda torunum vardi, onlari da kaybettim. Keske tüm evim yansaydi, ümmeti Muhammed, millet böyle olmasaydi. Ameliyat olacagim, onu bekliyorum. Ev kalmamis, bes kurusun varsa o kalmamis, benim hükumetten istegim; sagligimin, canimin kurtulmasini istiyorum” dedi.



“30 hasta çocuk yogun bakiminda”

Deprem bölgesinden Istanbul’a ulasan hastalara yönelik gerçeklestirilen tedavilere iliskin bilgi veren Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden Op. Dr. Necati Dogan, hastalarin uzuv kaybi yasamamalari adina saglik çalisanlarinin büyük çaba gösterdigine dikkat çekti. Sözlerini sürdüren Dr. Dogan, “Ortopedi ve travmatoloji biriminin üstlendigi 90 kadar hastamiz var. Bunlarin 30 tanesi çocuk yogun bakiminda, 20 tanesi genel yogun bakimda yatmakta. 40 kadarini da serviste takip etmekteyiz. Ilk seansta ampüte ettigimiz hastalarimiz var. Fakat kurtarmaya çalistigimiz ekstremiteler de var yani kol ve bacak yaralanmalari, ezilmeleri, ciddi ezilmelerle mücadele ediyoruz. Temel tedavimiz su an için mevcut ekstremiteyi kurtarmak üzerine yürüyor” dedi.

Kaynak: İHA