Çocuklar Kumbaralarindaki Harçliklarini Depremzedeler Için Bagisladi

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde yasayan 6 çocuk, kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklarini depremzedeler için baslatilan konteynir kampanyasina bagisladi.

Çocuklar Kumbaralarindaki Harçliklarini Depremzedeler Için Bagisladi
Kirikkale’nin Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz’i makaminda ziyaret eden 6 çocuk, kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklarini depremzedeler için baslatilan konteynir kampanyasina bagisladi. Belediye tarafindan baslatilan konteynir kampanyasina destek veren çocuklar, deprem bölgesindeki akranlarina gönderilmesi için oyuncaklarini da Baskan Türkyilmaz’a teslim etti. 7.7 büyüklügündeki depremin merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde yaralarin sarildigini ifade eden Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, AFAD tarafindan çadir kentlerin de kuruldugunu söyledi.



"Her yerde devlet var, her yerde gönüllüler var"

Deprem bölgesinde görev yapan koordinatör Vali Bülent Tekbiyikoglu’na ve gönüllü vatandaslara tesekkür eden Türkyilmaz, "Pazarcik’tan geliyorum. Basta Sayin Valim olmak üzere tüm emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Yaralar sarilmis durumda. Arama kurtarma faaliyetleri de bitmisti. Çadir kentler kuruldu simdi üçüncü etaba geçiliyor. 4’üncü etapta da kalici konutlar. Yaralar sariliyor. O kadar çok yaygara verildi ki ’Devlet yok’ diye ama her yerde devlet var, her yerde gönüllüler var, her yerde Türkiye Cumhuriyeti var" seklinde konustu.



"Türkiye büyük bir devlet, Türkiye büyük bir ulus"

Çocuklarin kumbaralarinda biriktirdikleri harçliklarini konteynir kampanyasina bagisladiklarini belirten Türkyilmaz, "Biraz önce çocuklardan biri diyor ki; ’Rüyamda gördüm deprem oluyor’ Çocuklarin bellegine isledi. Allah yardimcimiz olsun. 6 tane piril piril genç kumbaralarindan çikarttiklari paralari oyuncalari topladilar dediler ki; ’Deprem bölgesine gönderin.’ Bizde konteynir yapiyoruz, 50 adete tamamlamaya çalisiyoruz. Bir bir birikiyor ki; insan duygulaniyor. Türkiye’de yeni neslin nasil duyarli oldugunu biraz önce gördük. Türkiye büyük bir devlet, Türkiye büyük bir ulus" ifadesini kullandi.

10 yasindaki Taha Berk ise "Kumbarami bagisliyorum. Depremzedeler için arkadaslarimizla ortak olarak oyuncaklarimizi bagisladik. Ben de zarfin içinde 100 lirayi depremzedelere bagisladim" dedi.

Kaynak: İHA