Baskan Yüce Diyarbakir'da Açiklamasi 'Dertlere Derman Olmaya Geldik'

Deprem bölgesinde çalismaya devam eden Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, Diyarbakir’daki çadirkenti ziyaret ederek vatandaslarin ihtiyaçlarini sordu. Içinde kres, oyun parki, saglik ocagi, mescit ve market gibi alanlarin oldugu 2 bin 200 çadirla yeni bir yasam alani kuruldu. Yüce, “Buraya yaralari sarmaya, dertlere derman olmaya geldik. Ekiplerimiz her alanda görev aldi, çalismaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Yüce Diyarbakir'da Açiklamasi 'Dertlere Derman Olmaya Geldik'
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce ‘en iyi biz anlariz’ sloganiyla seferberlik baslattigi Sakarya’dan afet bölgesine uzanan el oldu. Kahramnamaras merkezli meydana gelen ve 10 sehirde yikima neden olan depremin izlerini silmek için Sakarya da örnek bir mücadele ortaya koydu. Baskan Yüce’nin öncülük ettigi kampanyalar çerçevesinde yardimlar toplandi, yüzlerce uzman ve teknik ekip bölgeye ulasti.

Kahramanmaras, Hatay, Adiyaman, Gaziantep gibi sehirlerde yikimi ortadan kaldirmak ve yaralari sarmak için çalisma yapan Baskan Ekrem Yüce ve ekibi, ilk günden itibaren arama kurtarma, barinma ve yeni yerlesim yerlerinin kurulmasi konularinda özverili çalismalara imza atiyor. Bu çerçevede Diyarbakir’da temaslarda bulunan Yüce, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi ile birlikte Yenisehir’de kurulan çadirkenti ziyaret etti. Vali Yardimci Zerrin Besikçi’nin de eslik ettigi ziyarette çadirlari dolasan Yüce, vatandaslarin tek tek ihtiyaçlarini sordu.

Bölgede 2 bin 200 çadirla yeni bir yasam olusturuldu. Kurulan bu çadirkentte lavobo, dus, mescit, kres, oyun parki, saglik ocagi, market ve birçok sosyal alanlar bulunuyor. Yikimin yasandigi 10 farkli kentte depremden etkilenen, evini, yakinlarini kaybeden binlerce afetzede bu çadirkentte yeni bir hayata geçis yapti. Bu ziyaret sonunda hayat kurtarmak için canla, basla mücadele eden AFAD gönüllüleriyle bir araya gelen Yüce, kurtarilan her can için duaci olduklarini ifade etti.

Baskan Yüce, “Deprem felaketi hepimizi derinden yaraladi, canlarimizi kaybettik. Simdi yaralarimizi sarmak için hep birlikte seferber olduk. Diyarbakir’da hem de tüm sehirlerimizde vefat eden kardeslerime Allah’tan rahmet, yaralilarimiza sifalar diliyorum. Insallah kisa süre içerisinde sehirlerimizi ayaga kaldiracagiz. Buraya yaralari sarmaya, dertlere derman olmaya geldik. Ekiplerimiz her alanda görev aldi, çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA