Aksehir Belediye Personelinden Depremzedeler Için Anlamli Bagis

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediyesi, deprem felaketinin ardindan belediye personeli arasinda depremzedeler için nakdi bagis kampanyasi baslatti. Bu çerçevede belediyede çalisan memur ve isçiler tarafindan toplanan 85 bin 600 TL Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya tarafindan Kizilay Aksehir Subesi’ne teslim edildi.

Aksehir Belediye Personelinden Depremzedeler Için Anlamli Bagis
Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Kültür ve Sosyal Isler Müdürü ve Memur Sendikasi Temsilcisi Ibrahim Öncel, Aksehir Belediyesi Personeli ve Hizmet- Is Sendikasi Konya Sube Denetleme Kurulu Baskani Özkan Dayioglu, Belediye Yazi Isleri Müdürlügü Personeli Musa Turgut ile birlikte Kizilay Aksehir Subesi’ni ziyaret etti. Kizilay Aksehir Sube Baskani Tugrul Topbas ile Baskan Yardimcisi Haydar Aslim’a çalismalarinda kolayliklar dileyen Baskan Salih Akkaya, “Yardim vesilesi ile buradayiz. Depremin ilk günlerinde Kizilay Aksehir Subesi hesabina yardim yapmak isteyen vatandaslarimiza çagrida bulunmustuk. Bu yardimlar her gün devam ediyor. Bugün de Aksehir Belediyesi personelimiz için açtigimiz kampanya sonucunda 85 bin 600 TL’lik yardim topladik. Bu yardimi Kizilayimiz’a yatirmak üzere geldik” dedi.

Aksehir’de yaklasik 2 bin civarinda depremzede misafir oldugunu söyleyen Baskan Akkaya, “500 kisi KYK’da konakliyor. Geri kalan depremzedeler ögretmen evinde ve belediyemiz, ticaret odamiz ve Kizilayimizla birlikte, hep beraber yaptigimiz organizasyonlardaki evlerde konakliyor. Yine yakinlari burada olanlar da burada konakliyor. Yaklasik 500’e yakin depremzedemizi bölgeden belediyemiz organizasyonuyla Aksehirimiz’e getirmistik. Ayrica kendi imkanlariyla gelenler de oldu. 2 bin kisi civarindaki misafirimize de burada en güzel sekilde Aksehir halki olarak ev sahipligi yapmaya gayret ediyoruz. Ben bu vesileyle tesekkürün en büyügü Aksehir Halki’na, Nasreddin Hocamizin torunlarina diyorum. Bu süreç bir günlük ya da bir aylik degil. Bu nedenle bu yardimlarimizi kesmeyelim, devam ettirelim. Bu depremzede kardeslerimize karsilastigimizda da onlarin o deprem psikolojisindeki durumlarina empati yaparak onlara iyi davranalim. Ticaretle ugrasan esnaflarimiza da olabildigince ücretsiz ya da maliyetine mal satma egiliminde olmalarini istirham ediyorum. Yine bütün Aksehir halkimizin ve esnafimizin onlari anlayisla karsilayip, onlarin psikolojisine uygun davranmalarini da rica ediyorum. Bu noktada da zaten halkimiz ve esnafimiz ellerinden geleni yapiyor. Bu vesileyle tekrar depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabr-i cemil ihsani diliyorum. Yaralilarimiza da acil sifalar diyorum. Milletimizin basi sag olsun. Allah böyle bir depremi bir daha vermesin, devletimize, hükümetimize güç kuvvet versin ki bir an önce milletimizle beraber el birligiyle bu yaralar sarilsin insallah” ifadelerini kullandi.

Kizilay Aksehir Sube Baskani Tugrul Topbas da Baskan Akkaya nezdinde tüm Aksehir Belediye personeline tesekkür etti.
Kaynak: İHA