Agri'da Depremzede Ögrencilere Özel Ders Verilecek

Agri’da Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan kente getirilen ve valilik koordinesinde ev ve yurtlara yerlestirilen depremzede ailelere yönelik çalisma baslatildi.

Agri'da Depremzede Ögrencilere Özel Ders Verilecek
Baslatilan çalismalar kapsaminda Milli Egitim Müdürlügü tarafindan kent genelinde görevlendirilen 59 rehber ögretmen, aileler ve ögrencilere yönelik psikososyal destek sagliyor. Ev ve yurtlara yerlestirilen aileleri tek tek ziyaret eden rehber ögretmenler, ailelere yasamis olduklari travmayi bir an önce atlatabilmeleri amaciyla çesitli egitimler verirken, bir yandan da Pazartesi günü okullarin açilmasindan dolayi ögrencilerin okullara kayitlarini yapiyor.

Görevli ögretmenlerle birlikte aileleri evlerinde ziyaret edip ögrencilere çesitli hediyeler veren Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, ögrencilerin okullara kayitlarinin yapilmasinin yani sira derslerinden geri kalmis ögrencilere yönelik de özel ders uygulamasi baslatacaklarini söyledi.



‘Ögrencilerimizin derslerinden geri kalmamalari için her türlü tedbiri alacagiz’

Ögrencilerin isteklerine göre, gerek evlerinde gerek okul, kütüphane ve etüt merkezlerinde görevli ögretmenler tarafindan özel ders verilecegini belirten Müdür Kökrek, yaptigi açiklamada, “Su anda deprem bölgesinden gelen vatandaslarimizi, ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Ailelerimize devletimizin ne türlü imkani varsa onu saglamak üzere ailelerimize geldik. Buradaki ögrencilerimizin bundan sonraki süreçte egitim ve ögretimden kopmamalari amaciyla psikolojik, maddi ve manevi her türlü destegi verme adina ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Allah bütün vatanimizi milletimizi korusun. Bir daha böyle felaketleri yasatmasin insallah. Bundan sonraki süreçte de ailelerimizin her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarini giderecegiz. Bundan sonra ailelerimizle sürekli iletisim halinde olacagiz. Malumunuz önümüzdeki hafta Pazartesi günü okullar açiliyor. Çocuklarimizin kayitlarini aliyoruz. Pazartesi günü çocuklarimizin egitimlerinden geri kalmamalari adina bu günden kayitlarini tamamlayacagiz. Pazartesi günü de çocuklarimiz insallah ögretmen ve arkadaslari ile birlikte okullarina baslayacaklar. Ayrica Agri Milli Egitim Müdürlügü olarak ayni zamanda deprem bölgesinden gelen ailelerimizin çocuklarina isterlerse evlerinde, isterlerse okullarinda, isterlerse etüt merkezlerinde, kütüphanelerde çocuklarimiza özel ders vermeyi planliyoruz. Geri kalmis olduklari derslerinden ögrencilerimizin bu tür uygulamalarla açiklarini kapatacaklarina inaniyoruz. Sinava girecek 8 ve 12. sinif ögrencilerimize de özel paket programlarda hazirladik. Bu çocuklarimizi da ayni zamanda sinavlara hazirlayacagiz ve derslerinden geri kalmamalari için her türlü tedbiri alacagiz insallah” dedi.

Kaynak: İHA