Frankfurt Havalimani Çalisanlarindan Protesto

Almanya’da sendikanin çagrisi üzerine greve giden Frankfurt Havalimani çalisanlari, sloganlar atarak havalimanina yürüdü.

Frankfurt Havalimani Çalisanlarindan Protesto
Almanya’da Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Münih ve Stuttgart havalimani çalisanlari isçi sendikasi Verdi’nin çagrisi üzerine 24 saatlik grev baslatti. Alman Havalimanlari Birligi (ADV) tarafindan yapilan açiklamada, grev nedeniyle 2 bin 340 uçusun iptal edildigi, iptallerden 295 bin yolcunun etkiledigi kaydedildi. Frankfurt ve Hamburg havalimanlari, yolculara havalimanlarina gelmemeleri konusunda çagrida bulunurken, yurt içinde seyahat edeceklere tren yolculugu yapmalarini tavsiye etti.

Grevden en çok etkilenen ve uluslararasi uçuslarin yapildigi Frankfurt Havalimani’nin çalisanlari, havalimanina yakin bir noktada toplanarak yürüyüs yapti. "Birlikte daha fazlasini yapabiliriz", "yüzde 10.5 zam istiyoruz" yazili pankartlar tasiyan göstericiler, düdük ve kornalar çalarak havalimanina yürüdü.

Isçi sendikasi Verdi, artan yasam maliyetleri karsisinda maaslarinin yetersiz kaldigi gerekçesiyle kamu sektörü çalisanlari, havalimani yer hizmetleri çalisanlari ve güvenlik görevlileri için zam talep ediyor. Sendika, çalisanlar için yüzde 10.5 ya da en az 500 euro zam yapilmasini isterken, suana kadar iki taraf arasinda yapilan görüsmelerde ilerleme kaydedilemedi.
Kaynak: İHA