Yargitay Baskani Akarca'dan Deprem Bölgesinde Giden Personeline Tesekkür

Yargitay Baskanligi, tarihimizin en büyük deprem felaketini yasadigimiz, merkez üssü Kahramanmaras olan 10 ilimizde büyük yikim yasanmasina sebep olan 2 büyük depremin ardindan kapsamli bir yardim seferberligi baslatti.

Yargitay Baskani Akarca'dan Deprem Bölgesinde Giden Personeline Tesekkür
Yargitay Baskanligi, depremin açtigi yaralari sarmak için baslattigi nakdi yardim kampanyasi kapsaminda AFAD’a aktarilmak üzere "Deprem Yardim Hesabi" açti. Ayni yardim kampanyasi kapsaminda ise AFAD’in belirlemis oldugu öncelikli ihtiyaç listesi dogrultusunda hazirlanan 4 tir ihtiyaç malzemesi deprem bölgelerine ulastirildigi belirtildi.

Bununla birlikte Türk Kizilay ile koordineli olarak deprem bölgesine 7 soför ve 6 asçi olmak üzere 13 gönüllü Yargitay personeli Hatay Hassa’ya gönderildi. Hatay Hassa Merkez Ögretmenevi mutfaginda görev alarak 20 bin kisilik yemek üretimi ve dagitimi yapan Yargitay personeli; ayni zamanda deprem bölgesindeki köy ve ihtiyaç sahibi vatandaslara Kizilay’in yardim malzemelerinin dagitilmasina ve ulastirilmasina yardimci oldu. Yargitay Baskani Akarca, düzenlenen yardim kampanyasi kapsaminda Türk Kizilay’i ile isbirligi içinde yardim görevini tamamlayan personeli makaminda kabul etti.

Kabulde Akarca, depremin ilk gününden beri ayni ve nakdi yardimini esirgemeyen, deprem bölgesinde görev alan gönüllü personel ve Yargitay mensuplarina tesekkür ederek, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde yaralari saracagini ifade etti.

Yargitay Baskanliginca koordine edilen nakdi yardiminin süreklilik kazanmasi için kampanyanin devam edecegini belirten Akarca; bu felakette hayatini kaybeden vatandaslarimiza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diledi.
Kaynak: İHA