Vali Tasbilek 'Tekrar Gayret, Ha Gayret' Diyerek Yardim Kampanyalarinin Devamini Istedi

Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan Gümüshane halkinin gösterdigi duyarliligi ve kadirsinasligi hayati boyunca unutamayacagini belirterek, “Tekrar gayret, ha gayret” sözleriyle yardim kampanyalarinin devamini istedi.

Vali Tasbilek 'Tekrar Gayret, Ha Gayret' Diyerek Yardim Kampanyalarinin Devamini Istedi
Gümüshane’de meslek odalari, sivil toplum kuruluslari, dernek ve vakif temsilcilerinin katilimiyla depremden etkilenen bölgedeki vatandaslara yapilan yardimlarin sürdürülmesiyle ilgili Vali Kamuran Tasbilek baskanliginda toplanti yapildi.

“Gümüshane’deki her bir birey bu isin bir yerinden tuttu”

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantida konusan Vali Tasbilek, “Yasanan bu deprem bu ülkenin bir kiyametidir. Ayni günde agir kis sartlarinda 7,7 ve 7,6 büyüklügünde 2 deprem yasadik. Devlet millet sirt sirta, omuz omuza vererek bölgedeki yaralari el birligiyle saracagiz. Bu süreçte Gümüshane’deki her bir birey bu isin bir yerinden tuttu. Ben Gümüshanelilere bu konuda mütesekkirim. Gümüshaneliler sinavini çok iyi verdi ve ben ömrüm boyunca geçtigimiz haftayi unutmayacagim” dedi.



“Hepinizle ayri ayri gurur duyuyoruz”

Yasanan büyük felaket nedeniyle bas sagligi dileklerini ileten Vali Tasbilek, “Rabbim milletimize birlik beraberlikle, devletimizle sirt sirta, omuz omuza bu sikintilari asabilmeyi nasip etsin. Deprem anindan itibaren yaptiginiz bütün çalismalarla, çabayla, gayretle, göstermis oldugunuz büyük kardeslikle güzel Gümüshanelilerin her birinin hasletini sahaya yansitarak memleketin diger ucunda sikinti çeken kardeslerimizin elinden tutma gayretiyle yaptiginiz olaganüstü çalismalardan dolayi hepinize hem devletimiz adina hem sahsim adina sükran ve minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Sizlerin gösterdigi büyük kardeslik yaralarin orada ilk asamada sarilmasinda çok büyük fayda sagladi. Gümüshane kendi cüssesinin kat be kat üzerinde fedakarlikla, büyük çaba, sevgi, muhabbet ve çalismayla kardeslerinin elinden tuttu. Hepinizle ayri ayri gurur duyuyoruz” diye konustu.



“Kardeslerimizin bize ihtiyaci var”

Geçtigimiz haftadan bugüne kadar Gümüshane’den 178 kamyon ve 57 tirdan olusan yardim malzemesi gönderdiklerini, bu sayiya küçük araçlarin ve bireysel gidenlerin dahil olmadigini dile getiren Vali Tasbilek, “Bu, bu sehrin ölçeginde önemli bir rakam. AFAD acil gidalarla ilgili liste yayinliyor. O listeye göre hazirlik yapabiliriz. Kardeslerimizin bize ihtiyaci var. Bu ihtiyaç bugünden yarina bitecek bir ihtiyaç degil. Biraz daha zorlayacagiz. Dinamik bir sekilde yaza kadar onlari desteklememiz lazim” ifadelerini kullandi.

“Bizim onlarin elinden tutmamiz, destek olmamiz lazim”

Devletin bölgede gerekli çalismalari yaptigini fakat ayni yardim desteginin durmaksizin devam ettirilmesi gerektigine vurgu yaparak Gümüshanelilerden geçtigimiz hafta oldugu gibi AFAD’in belirledigi ihtiyaç listelerine göre yardimlarini devam ettirmesini isteyen Vali Tasbilek, “Biraz daha gayretle ne yapabiliyorsak ayni fedakarligimizi bir süre daha devam ettirmemiz, orayi diri tutmamiz lazim. Oradaki insanlarin yasadigi travmalar ortada. Bizim onlarin elinden tutmamiz, destek olmamiz lazim. Yiyecek, temizlik, kuru gida, yeni elbise, ayakkabi, bot, mont, iç çamasiri gibi eksikler var. Bizim en kolay yapacagimiz gida üzerine bir çalisma olacak. Koli sistemiyle bütün vatandaslarimiz el ele verelim” dedi.



“Izmit’teki dairemi depremzede vatandaslarimiz için bagisliyorum”

Gümüshane Belediye Baskani Ercan Çimen de Kahramanmaras’ta gerçeklesen 7,7 siddetindeki ilk depreme annesi, esi ve çocuklarinin da Kahramanmaras merkezinde yakalandigini belirterek, “Deprem sürecinde Gümüshane olarak iyi bir imtihan verdik ve imtihanimiz devam ediyor. Bende Izmit’teki dairemi depremzede vatandaslarimiz için bagisliyorum. Bu asrin felaketidir. Geçtigimiz günlerde bölgeye gittim ve bizzat yasananlari, Gümüshanelilerin orada nasil birlik ve beraberlik içerisinde oldugunu gördüm. Karincanin su tasimasi misali çalismaya devam etmeliyiz. Herkesin ne yapabiliriz demesiyle bu atesi söndürecegiz. Hepinizden Allah razi olsun” diye konustu.



“Ülke olarak bir sevgi, kardeslik, dayanisma hikayesi yaziyoruz”

Gümüshane Ticaret ve Sanayi Odasi (GTSO) Baskani Ismail Akçay ise depremlerin Avrupa Birligindeki birçok ülkeden daha büyük bir cografyayi etkiledigini belirterek, “Sözün bittigi yerdeyiz. Biz millete olarak birlik, beraberlik ve kardesligimizle bütün zorluklarin üzerinden geldik, yine geliriz. Geçtigimiz hafta düzenledigimiz kampanyada bursla okuyan bir ögrenci bile yardim malzemesi getirip aracimiza birakti. Bu beni çok etkiledi. Ülke olarak bir sevgi, kardeslik, dayanisma hikayesi yaziyoruz” dedi.

Konusmalarin ardindan söz alan STK temsilcileri önerilerini aktardi. Görüsler içerisinde her güne tek kalem malzeme talep edilmesi, deprem bölgesine Gümüshane Asevi kurulmasi yer aldi.
Kaynak: İHA