Trakya Üniversitesi Hastanesi, Depremzedelerin Yaralarini Sariyor

Deprem felaketini yasayan Elbistan’da görev yapan Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dali doktorlarinin, acil cerrahi müdahalelerini gerçeklestirdigi hastalarin tedavilerine Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediliyor.

Trakya Üniversitesi Hastanesi, Depremzedelerin Yaralarini Sariyor
Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 siddetindeki depremin yaralari sarilmaya devam ediliyor. Depremin yasandigi yerlerden biri olan Elbistan’da bulunan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dali hekimleri tarafindan acil cerrahi müdahaleleri tamamlanan hastalar, Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi.

Deprem sonrasi Elbistan Devlet Hastanesi’ne getirilen ve ilk müdahaleleri burada gerçeklestirilen yarali vatandaslarin, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dali’nin girisimleri ile tedavisine Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde devam ediliyor. Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne, Türkiye’nin farkli bölgelerinden gelen baska hastalar ve afetzedeler de bulunuyor.

Trakya Üniversitesinde, depremin ilk gününden itibaren Kahramanmaras’in Elbistan ilçesi basta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere çok sayida doktor, intörn hekim, tip fakültesi ögrencisi ve aralarinda hemsirelerin de oldugu saglik personeli ile arama kurtarma ekipleri gitmisti.

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden kardiyoloji, anesteziyoloji, ortopedi, acil tip, iç hastaliklari, çocuk ve ergen ruh sagligi, deri ve zührevi hastaliklar alaninda uzman 9 doktor, intörn hekimler ve aralarinda hemsirelerin de oldugu saglik çalisanlari, Elbistan Devlet Hastanesi’nde görev aldi.

Depremin ardindan Elbistan’a hareket eden Trakya Üniversitesi Hastanesi doktorlari ve saglik çalisanlari, ilçe hastanesine getirilen çok sayida yaraliya müdahalede bulundu ve acil cerrahi operasyonlar gerçeklestirdi.

Trakya Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dali hekimleri tarafindan Elbistan Devlet Hastanesi’nde ilk tedavileri yapilan çok sayida hastadan 3’ü, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Özellikle pelvis yaralanmalarinin tedavisinde bölgede referans saglik kurulusu olan Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen hastalar, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Cem Çopuroglu ve ekibi tarafindan karsilandi.

Depremde yaralanan ve pelvis (legen kemigi), kaval kemigi kirigi ile uzuv kaybi olan hastalarin tedavisine, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Servisi’nde devam ediliyor. Bir veya birden fazla kez operasyona alinan depremzedelerin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi. Deprem bölgesinden, Ortopedi ve Travmatoloji klinigine kendi istegiyle gelen ve tedavi altina alinan baska hastalar da var. Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dali hekimleri, enkazdan kurtarilan 147 yaraliya müdahale etti.

Hastanelerine getirilen depremzedelerin tedavilerinin sürdügünü belirten Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, depremzedeleri ziyaret ederek, saglik durumlari hakkinda bilgi aldi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’na, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoglu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Sezgin ile Hastane Müdürü Muzaffer Tudan da eslik etti.

Tedavileri devam eden depremzedeler ile bir araya gelerek, saglik durumlari ve ihtiyaçlari ile yakindan ilgilenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, yaralilarin takip ve tedavilerinin devam ettigini söyledi.

Deprem bölgesinde yer alan hastanelerde ve sahada görev alan Trakya Üniversitesi hekimleri ve tüm saglik çalisanlarina özverileri nedeni ile tesekkür eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, tedavileri devam eden hastalara da acil sifalar diledi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ayrica, Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören depremzedelerin ihtiyaçlarinin belirlenerek giderilmesi konusunda da gereken destegi verdiklerini belirtti.

Kaynak: İHA