TOBB, Konut Seferberligi Baslatti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ile bagli oda ve borsalar, 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde zarar gören vatandaslarin yaralarini sarmaya devam ediyor.

TOBB, Konut Seferberligi Baslatti
Ticaret Bakani Mehmet Mus ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, TOBB’a bagli oda ve borsalarin yönetim kurulu baskalariyla çevrim içi toplantida bir araya gelerek, is dünyasinin deprem bölgesinde yürüttügü çalismalari degerlendirdi.

Toplantinin açis konusmasini yapan TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, yasanan depremden duyduklari büyük üzüntüyü dile getirerek, felaketin yaralarinin sarilmasi için is dünyasinin ilk andan itibaren harekete geçtigini ve toplanan yardimlarin koordineli bir sekilde deprem bölgesine ulastirildigini söyledi.

Deprem bölgesinde oda ve borsa baskanlariyla bölgede incelemelerde bulunduklarini ifade eden Baskan Hisarciklioglu, devam eden süreçte yapilacak çalismalarla ilgili tespitlerde bulunduklarini vurguladi.

"Konut seferberligi baslatiyoruz"

Toplantida, TOBB çatisi altinda oda ve borsalarin katilimiyla ’Türk Is Dünyasi Kalici Deprem Konutlari Yardim Kampanyasi’ baslatilmasi gündeme geldi. TOBB Baskani Hisarciklioglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’la yapilan istisare sonucu böyle bir kampanya baslatmayi düsündüklerini belirterek, "Bütün oda ve borsalarimizin yani sira, yurt içinden ve yurt disindan firmalarimizi ve hayirsever vatandaslarimizi da baslatacagimiz bu konut seferberligine katilmaya tesvik edecegiz. Her oda ve borsamizin, her firmamizin imkanlari ölçüsünde bu kampanyaya destek verecegine gönülden inaniyoruz. Ayrica yapilacak konutlarla ilgili de TOKI ile irtibata geçip süreci hizlandirmaya çalisacagiz" seklinde konustu.



"Konut kampanyasina destek verecegiz"

Çevrim içi toplantiya katilan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani Saim Özakalin da, ETSO, Erzurum TB, Pasinler TSO, Oltu TSO, Erzurum Esnaf Odalari, 1. OSB, DAIB, diger STK’lar ve hayirsever vatandaslarin is birliginde olusturulan, ‘Erzurum Is Dünyasi Deprem Koordinasyon Merkezi’ olarak deprem bölgesine 25 tir yardim malzemesi gönderdiklerini belirtti.

Yardimlarin, gönderildigi illerdeki oda/borsalar ve ilgili kamu kurumlarina teslimatinin yapildiginin mutlaka teyit edildigini anlatan Baskan Özakalin, sunlari söyledi:

"Milletimiz bu büyük felakette acilari paylasmanin, birlik olmanin ve dayanismanin ne demek oldugunu bütün benligiyle hissetti. Daha önce ifade ettigimiz gibi; felaketin boyutu çok büyük oldugu için yardimlarin da sürdürülebilir olmasi çok önemli. Erzurum is dünyasi olarak baslattigimiz nakdi yardim kampanyasi devam ediyor. TOBB’un baslattigi konut kampanyasina da imkanlarimizin el verdigi en üst seviyede destek olmaya, orada sicak bir yuvaya muhtaç insanlarimizin bu ihtiyacini elimizden geldigi ölçüde gidermeye azami gayret gösterecegiz. Gün, birlik olma, acilari paylasma ve yaralari sarma günüdür."
Kaynak: İHA