Tekirdag'da Tedavi Altina Alinan Depremzede Kadin Açiklamasi 'Depremde 9 Yakinimizi Kaybettik'

Ülkeyi sarsan deprem sonrasinda Gaziantep Nurdagi’ndan Tekirdag’a sevk edilen kadin depremzede, depremde yakinlarindan 9 kisiyi kaybettiklerini ifade etti.

Tekirdag'da Tedavi Altina Alinan Depremzede Kadin Açiklamasi 'Depremde 9 Yakinimizi Kaybettik'
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerden getirilen 8 yarali depremzede, Tekirdag Namik Kemal Üniversite Hastanesinde tedavi altina alinirken, tedavisi tamamlanan 1 depremzede taburcu edildi. Hastanede tedavi altina alinan depremzedelerden Zeliha Yilmaz, "Aile apartmaniydi kaldigimiz yer. Kendi imkanlarimizla enkazdan çiktik. Kizim 2 saatte, ben de 4,5 saatte çikabildim. 9 yakinimizi depremde kaybettik" ifadelerini kullandi.

"7 depremzedenin tedavisi sürüyor"

Tekirdag Namik Kemal Üniversite Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Seref Alpsoy da yaptigi açiklamada, "Biz de üniversite olarak deprem bölgelerine desteklerimizi sürdürüyoruz. Ayni zamanda buradan doktor arkadaslarimizi da bölgeye gönderdik. Ilimize gelen depremzedelerde hastanemizde tedavi ediliyor. Hastanemizde su an 7 depremzedenin tedavisi sürüyor. Onlara hem tibbi olarak hem de psikolojik olarak destek olacagiz. Gün içinde poliklinigimiz hizmet vermeye devam edecek. Bu süreçte depremzedelerimize en iyi saglik hizmetini sunmaya çalisiyoruz. Insallah hep beraber bu süreci atlatacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA