Rüyasina Girdi, Depremde Mahsur Kalan Kedisini Cani Pahasina Kurtardi

Malatya’da depreme yakalanan adam, rüyasina giren kedisini cani pahasina da olsa yikilmak üzere olan evine girerek kurtardi.

Rüyasina Girdi, Depremde Mahsur Kalan Kedisini Cani Pahasina Kurtardi
Kahramanmaras merkezli deprem, 11 ilde on binlerce kisinin ölümüne ve binlerce binanin yikilmasina neden oldu. Agir hasarli binalardan canlarini zor kurtaranlar deprem bölgesinden ayrilirken, can dostlarini geride birakmadi. Malatya’da depreme yakalanan 3 çocuk babasi esnaf Erdal Karakus, agir hasar gören 4 katli apartmandan ailesini yara almadan kurtardi. Evleri hasar gördügü için Tokat’ta bir kamu kurumunda çalisan oglunun yanina yerlesen Karakus, cani pahasina kurtardigi kedisini de beraberinde getirdi.

Rüyasina giren kedisini, agir hasarli evine girerek kurtardi

Yavru iken sahiplendigi 1,5 yaslarindaki ‘Dobi’ isimli kedisini ailesinden farksiz gören Karakus, deprem sonrasinda yasadiklarini anlatti. Uykuda yakalandiklari depremde hasar gören evlerinden canlarini zor kurtardiklarini beliren Karakus, "Evden çikarken kedimi de kucaklayip yanima almistim. Otomobilde durmadi, kaçti. Daha sonra yakalayip bir süre sonra eve döneriz düsüncesi ile kedimi eve biraktim. Ikinci deprem olunca eve daha girme imkanimiz olmadi. Ama gece rüyalarima giriyordu. Rüyamda kapiyi açtiginda kedimin öldügünü gördüm ve çok üzüldüm. Ertesi gün cani pahasina kurtarmak istedim. Kapiyi açamadigim için kirarak eve girdim. Kediyi içeride bulamadim, köye gittik. Tokat’a gelecegimiz gün vicdan azabinda kalmamak için tekrar eve gittim. Esimle birlikte birkaç parça esya aldik. O sirada seslendim, sesimi duyunca tepki verdi. Çok sükür kurtararak Tokat’a getirdik" dedi.

Kedisini kurtarmak için 3-4 defa binaya girdigini, o sirada artçi sarsintilara yakalandigini belirten Karakus, "O an bir sey düsünemiyorsun, Allah’in verdigi güç kuvvet. Onlarin da bir cani oldugunu düsündügümüz için çok sükür kazasiz belasiz atlattik. Bu kedimi ilk buldugumda yavru idi, 250 gram geliyordu. Hasta idi veterinere götürdüm, ’Enfeksiyon kapmis, yasama sansi zor’ dedi.

Hamdolsun bugün 6 kilonun üzerinde" diye konustu.

Veteriner Hekim Fatih Koç tarafindan muayenesi yapilan kediye, parazit asisi uygulandi. Koç, hayvanlarin da depremden insanlar gibi olumsuz etkilendigini söyledi.

Kaynak: İHA