Ordu'dan Deprem Bölgelerine Yardimlar Sürüyor

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerin ardindan Ordu’da baslatilan yardim kampanyalari devam ediyor.

Ordu'dan Deprem Bölgelerine Yardimlar Sürüyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde meydana gelen, Hatay, Adiyaman, Malatya, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Osmaniye ve Elazig illerini etkileyen depremler sonrasi bölgede genel hayati olumsuz etkileyen sartlarin ortadan kaldirilmasi için çalismalar sürdürülüyor. Deprem bölgesinde yürütülen arama ve kurtarma, enkaz kaldirma çalismalarinin yani sira depremzedelerin barinma, gida, saglik, tuvalet gibi acil ihtiyaçlarinin karsilanmasina yönelik çalismalar da devam ediyor.

Ordu Valiligi’nden yapilan açiklamada, depremlerin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde yürütülen tüm bu çalismalara en üst düzeyde destek verildigi belirtildi. Açiklamada, “Depremlerin ilk 10 gününde, Ordu’dan deprem bölgesine 594 is makinesi ve araç, 2 bin 131 personel ile yiyecek, giyecek, yakacak ve benzeri yardimlardan olusan 156 tir ve kamyon dolusu yardim malzemesi gönderildi. Deprem bölgesinden ayrilarak, baska illere giden depremzedelerden 3 bin 725 depremzede, Ordu’daki kamu misafirhaneleri, oteller ve evlerde misafir ediliyor. Deprem bölgesindeki depremzedelerimizin gündelik hayatlarini devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duyduklari barinma, giyecek, yiyecek, yakacak ve benzeri ihtiyaçlarin yaninda kuru gidaya da sürekli ihtiyaç duyulmakta. Deprem bölgesindeki vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu kuru gida için Valiligimizce bir çalisma baslatildi. Ordu’daki tüm kamu kurum ve kuruluslari, siyasi partiler, meslek odalari, sivil toplum kuruluslari, is dünyasi ve yardimsever Ordulularin destek vermeleri bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Ordu Valiligi’nin kuru gida yardimina destek vermek isteyen yardimsever vatandaslarin kuru gidayi kendileri temin ederek Ordu Valiligi’nin Altinordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde temin ettigi depolara teslim edebilecekleri belirtildi. Ayrica, Ordu Valiligi bünyesinde faaliyet gösteren Ordu Kamu Hizmetlerini ve Sosyal Hayati Destekleme Dernegi’nin hesabina nakdi yardim yapilabilecegi de ifade edildi.
Kaynak: İHA