Milletvekili Erol Açiklamasi 'Cumhurbaskani'na Tesekkür Ederim, Elazig'in Buna Ihtiyaci Vardi'

Elazig’inda genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmesinin ardindan açiklamalarda bulunan CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol, “Cumhurbaskani’na tesekkür ederim. Çünkü Elazig’in buna ihtiyaci vardi” dedi.

Milletvekili Erol Açiklamasi 'Cumhurbaskani'na Tesekkür Ederim,  Elazig'in Buna Ihtiyaci Vardi'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrasi dün önemli açiklamalarda bulunmustu. Çelik, Cumhurbaskani Erdogan’in talimatiyla Elazig’in depremden etkilenmesi bakimindan 11’inci il olarak afet bölgesi olarak degerlendirilecegini aktardi. Alinan bu kararin ardindan afet bölgesi sayisi 11’e çikmis oldu. Elazig için sevindirici gelisme üzerine CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol açiklamalarda bulundu.

Gerçekten aci çok büyük bir olayla karsi karsiya kalindigini aktaran Milletvekili Gürsel Erol, “11 ili etkileyen bir deprem yasandi. 15 milyona yakin nüfusumuz oturuyor. 10 binlerle ifade edilen bir can kaybi var. O bölgede maddi zarar milyarlarca dolarla degerlendiriliyor. O bölgede 11 ilimiz ve çevre illerden etkilenerek hayatini kaybeden tüm canlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralilara acil sifalar diliyorum. O bölgede bu olumsuzlugu yasayan tüm insanlara hem bas sagligi diliyorum hem de sabir diliyorum. Gerçekten kolay bir durum degil. Biz Elazig’da 2020’de depremi yasadik. Biz yalnizca depremi yasamisiz. O bölgenin insanlari facia yasadi. O facianin etkileri de devam ediyor. Allah onlara sabir, güç ve kuvvet versin. 2020 depremini o günler için aslinda Elazig için bir sansizlik ve talihsizlik olarak degerlendirsek de bugün için degerlendirdigimizde bizim için müthis bir sans olusmus. Çünkü köyü bina stoku olan yerlerde evler yikildi ve yeni binalar yapildi. TOKI yeni konutlar yapti ve insanlar kismen o konutlara yerlesti. Kötü ve hasarli binalarin yikilmasindan kaynakli da Elazig bir faciadan döndü. Ama devaminda yine ayni sekilde bu depremin ve artçilarinin oldugu süreçte yine yikim karari verilen yüzlerce binamiz var. Bu yüzlerce binamiz yikilmadan yikim karari ile yikilmasi kentimiz açisindan bir sanstir. Çünkü bunlar dogal afetlere bagli yikilmis olsaydi Elazig’da binlerce hayat ve can kaybimiz olacakti. Bu Elazig için sanstir” dedi.

Ilk basta Elazig’in afet bölgesi ve OHAL çerçevesinde degerlendirilmedigini aktaran Milletvekili Erol, “Bununla ilgili dün cumhurbaskanimizla bir telefon görüsmesi yaptik. Çok içerigine girmek istemem çünkü özel bir konusmaydi. Hatta sosyal medyadaki paylasimimi bile cumhurbaskaninin izini alarak paylastim. Bu görüsmemizi açiklayabilir miyim diye özel kalemine ilettim. O da cumhurbaskanina bilgiyi verdi, paylasabilirler dedikten sonra paylastim. Cumhurbaskani’na tesekkür ederim. Çünkü Elazig’in buna ihtiyaci vardi. Bu yalnizca bizim girisimlerimiz ve cumhurbaskanimizla kurdugumuz iletisim sonunda çözülmüs bir sorun degil. Ben siyasetin nezaketini bilen birisiyim. Bir is yaparken diger ilin dinamiklerini kötüleyerek, beceriksizlikle suçlayarak bir degerlendirme yapmakta bize yakismaz. Ilimizde AK Parti’nin 4 milletvekilin, belediye baskaninin, valisinin ve STK’larin bu ise mutlaka katkisi olmustur. Herkesin yetkisi, becerisi, iliskileri dogrultusunda mutlaka bu konuyu ilgili birimlere tasimislardir. Sorunun çözümüyle ilgili onlarda duyarli davranmislardir. Ama herkesin kendine göre bir siyaset dili , tarzi ve iletisim anlayisi vardir. Bu sürecin eger çözümüne katki sunmus isek bu bizim için mutluluk vericidir. Eger biz ilk günden beri muhalefet ve iktidar partileri Elazig’da birlikte hareket etmeyi becerebilseydik biz Elazig için çok güzel seyler yapardik" diye konustu.

Kaynak: İHA