MHP Lideri Bahçeli'den, 'Türkiye Tek Yürek' Yardim Kampanyasina Tesekkür

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabi üzerinden "Türkiye Tek Yürek" adiyla yayimlanan ortak yayinda toplanan bagis ile ilgili mesaj paylasti.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabi üzerindeni Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerin ardindan "Türkiye Tek Yürek" adiyla yapilan ortak yayinda toplanan bagis ile ilgili mesaj paylasti.

"Millet el ele vermis, muazzam bir dayanisma ve yardimlasma örnegi sergilemistir"

"Türkiye Tek Yürek" adiyla yapilan ortak yayinda toplanan bagis ile ilgili ifadelerini aktaran, MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Kahramanmaras merkezli depremin yaralarini sarmak, enkazi kaldirmak, sosyal ve toplumsal hasari onarmak için devlet ve millet el ele vermis, muazzam bir dayanisma ve yardimlasma örnegi sergilemistir. Çok sükür ahlaki, insani, vicdani kenetlenme hayranlik uyandirmaktadir. Dün aksam yurt içi ve yurt disinda faaliyet gösteren 213 televizyon kanali ile 562 radyoda canli olarak ’Türkiye Tek Yürek’ adiyla yayimlanan ortak kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin lira nakdi yardim toplanmis ve 9 milyon 10 bin adet de SMS bagisi yapilmistir. Asrin felaketinden kaynaklanan agir yikimin telafisi amaciyla yardimlarini esirgemeyen hayirsever insanlarimiza, televizyon yapimcilarina, telefon basinda her arayana sabirla cevap veren sanatçilarimiza kalpten tesekkür ediyorum. Allah hepsinden razi olsun" ifadelerine yer verdi.

Mesajinda Bilge Kagan’in sözlerini de hatirlatan Bahçeli, söyle konustu:

"1288 yil önce demisti ki, "Türk milletinin adi sani yok olmasin diye gece uyumadim, gündüz oturmadim. Aç milleti doyurdum, çiplak milleti giydirdim. Fakir milleti zengin kildim. Az milleti çok kildim’. Iste o tarihi mesaj yerini bulmustur. Türkiye tek sestir, tek yürektir. Fedakarlikla kurulan gönül köprüleri üzerinden kardesligimizin bereket ve nimet konvoylari sürekli hareket halindedir ve ihtiyaç sahiplerine ulasmaktadir. Her zorlugun bir kolayi vardir ve tedavüldedir. Sagduyu; aklin, mantigin ve ahlakin bileskesinde tezahür etmektedir. Nitekim muazzam bir sagduyu anlayisi kuvveden fiile geçmistir. Milletimiz alicenapligini, çelebi ruhunu, müsfik yapisini, merhametli vasfini, müstesna vakarini samimiyetle ve inançla göstermektedir. 10 ilimizi etkileyen ikiz deprem sonrasi 283 binden fazla aile, refakatçisi olmayan afetzede çocuklarimiza koruyucu aile olmak maksadiyla devreye girmistir. Bu asil davranis takdir ve tebrik edilecek bir insani haslet olup memnuniyet vericidir."

"Gözyaslarini silmek amaciyla biz de elimizi tasin altina koyuyoruz"

Kurucusu oldugu Devlet Bahçeli Vakfi olarak ihtiyaçlari karsilamanin yaninda maddi ve manevi destek saglayacaklarini da aktaran Bahçeli, "Çocuklara sahip çikmak, toplumla bütünlesmelerini saglamak, gözyaslarini silmek, acilarini dindirmek, iyi yetismelerini temin etmek amaciyla biz de elimizi tasin altina koyuyoruz. Buna göre afet bölgesi ilan edilen illerimizin her birinden; eger varsa ailelerinin müsaadesi, yoksa devletin yetkili kurumlarinin onayiyla, 0-5 yas grubunda bulunan bir evladimizin insani sorumlulugunu fedakarca üstlenmeye hazir oldugumuzu açikliyorum. Bu yas gurubundaki yavrularimizin beslenme ve egitim gibi temel ihtiyaçlarini karsilamanin yaninda is ve yuva sahibi olmalarina kadar maddi ve manevi destegi saglamaya kararliyiz. Depreme maruz kalan illerimizden birer evladimiz önce Allah’a, sonra da vakfimiza emanettir. Çocuklarimiz gelecektir. Gelecek riske atilamaz" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA