Kursiyerler, Deprem Bölgesi Için 'Su Geçirmez' Uyku Tulumu Dikiyor

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinden deprem bölgesine ’su geçirmez’ uyku tulumu üretiliyor.

Kursiyerler, Deprem Bölgesi Için 'Su Geçirmez' Uyku Tulumu Dikiyor
Tavsanli Halk Egitimi Merkezi ögretmenleri, usta ögreticileri ve kursiyerleri, depremzedeler için kollari sivadi. Halk Egitimi Merkezi ögretmenleri, usta ögreticileri ve kursiyerleri, Tavsanli Ilçe Milli egitim Müdürlügü koordinesinde deprem bölgesindeki depremzedeler için ’su geçirmez’ tulum dikimi gerçeklestiriyor.

Tavsanli Ilkokulu’ndaki ve diger atölyelerde de yardimseverlerin destegi ile alinan kumaslardan depremzedeler için uyku tulumu imal ediliyor.

Halk Egitim Merkezi Müdürü Harun Alparslan, "6 Subat’ta meydana gelen deprem sonrasi bizimde bizim de tasin altina elini koymamiz icap ettigini hissederek arkadaslarimiz deprem bölgesi için bir seyler üretmeye onlarda faydali olmaya çalisiyorlar. Geçen hafta yaklasik 850 parça esofman üstü-alti, kaskoller, berele üreterek deprem bölgesine gönderildi. Arkadaslarimiz bu konuda gerçekten özverili çalisiyorlar. Bu kursiyerlerimiz bu sene yeni. Ama sag olsunlar ellerinden geleni yapiyorlar. Dün itibari ile 8 kursumuzda tulum dikimi yaptik. 150 tane uyku tulumunu hazir hale getirdik. Bu tulumlarin aliminda hayirsever vatandaslarimizin katkilari kendi Halk Egitim Merkezi Okul Aile Birligi’nin katkilari ile kumaslari temin edip hocalarimiza teslim ettik, onlar da dikimlerini yaptilar. Hepsinin eline emegine saglik” dedi.

Tulum diken kursiyerlerden Kadriye Açikgöz, “Istasyon Mahallesi’nde dikis kursundayiz. Bu sene ilk senemiz. Deprem bölgesindeki kardeslerimiz için uyku tulumu dikiyoruz. Emegi geçen arkadaslarimizin hepsinin eline saglik. Bu sene basladik. Bu imkani sunan herkese tesekkür ederiz" diye konustu.

Kaynak: İHA