Enkazda 'Tamam Öldük, Biz Ölüyoruz' Dedikleri Anda Kurtuldular

Suriye’deki savastan yaklasik 10 yil önce kaçan 9 kisilik aile, Hatay’da depreme yakalandi. Tek katli evlerinden disari kaçmaya çalisirken ogullariyla birlikte enkazin altinda kalan çift, yaklasik 3 saat sonra komsularinin da yardimiyla kurtarildi. O anlari anlatan Ahmed Terras Cerkez, "Enkazda umudumu kesmistim. ’Tamam öldük, biz ölüyoruz’ dedim oglum eliyle çabalamaya basladi, enkazdan komsularimizin çabalariyla çiktik" dedi.

Enkazda 'Tamam Öldük, Biz Ölüyoruz' Dedikleri Anda Kurtuldular
Geçtigimiz pazartesi günü Kahramanmaras’ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde büyük yikimlara neden olurken yarali vatandaslarin tedavisi de Türkiye’nin birçok noktasinda devam ediyor. Yaklasik 10 yil önce savas nedeniyle Suriye’nin Halep kentinden Türkiye’ye göç eden 37 yasindaki su tesisatçisi Ahmed Terras Cerkez ve Esma Neddef çifti de depreme Hatay Antakya’da yakalandi. Tek katli evlerinde 7 çocuklariyla birlikte yasayan çift deprem aniyla büyük korku yasadi. Edinilen bilgiye göre ailenin bir kismi çikmayi basarirken anne, baba ve bir çocuguyla enkazin altinda kaldi. Ümitlerini kestikleri anda betonu eselemeye baslayan aile, yaklasik 3 saatin sonunda komsularinin da yardimiyla kurtarildi. Ailenin sattigi arabanin parasinin da enkazin altinda kaldigi ögrenildi.

Deprem anini anlatan Ahmed Terras Cerkez, "Biz tekli müstakil evde oturuyoruz, yan tarafimizdaki 5 katli apartman üzerimize devrildi. Ben esim ve 3 çocugumla birlikte oradaydik diger çocuklarim yan odadaydi, onlara bir sey olmadi. Yikildigi an çocugum kucagimdaydi. Ben ona sarildim, bütün enkaz benim üzerime düstü. Sadece bir yerden hava almaya çalistik çünkü havasiz kaldik ve bogulmak üzereydik. Oglum hava almak için eliyle duvarlari, yerleri eselemeye çalisiyordu. Geldiler, elimizle ses çikartmaya basladik. 2,5-3 saat enkazda kaldik. Enkazda umudumu kesmistim. ’Tamam öldük, biz ölüyoruz’ dedim oglum eliyle basladi artik çabalamaya, enkazdan kendi çabalarimiz ile çiktik. Komsularimiz da geldi çok sükür onlarin sayesinde çiktik. Çocugum 1.5 saat havasiz kaldi. Ben onu öldü zannettim. Bogazima sariliyordu artik kendi çabalarimizla oglumun ve komsularimin yardimiyla çiktik. Çok sükür Allaha dua ettim sag çiktigimiza, dua ettim. Enkazdan çiktiktan 4 gün boyunca Hatay’da kaldim. Elimin artik kokusu çikiyordu çürümeye baslamisti sonra Adana’ya geldim. Adana’dan uçakla bu hastaneye geldim. Enkazdan kendi kiyafetimizle buraya sigindik. Çok sükür bize yardimci oldu hayir sahipleri. Su an istedigim barinma ailem için. Ben arabami da satmistim o arabanin parasi da enkazin altinda kaldi" dedi.

Kaynak: İHA