Edirne'ye Gelen Depremzedelere Destek Olmak Için Ücretsiz Ekmek Uygulamasi Baslatti

Deprem bölgelerinden Edirne’ye gelen vatandaslara destek olmak amaciyla örnek bir uygulama baslatan bir firin isletmecisi, ellerinde belgeleriyle birlikte isletmesine gelen depremzedelere ekmegi ücretsiz olarak vermeye basladi.

Edirne'ye Gelen Depremzedelere Destek Olmak Için Ücretsiz Ekmek Uygulamasi Baslatti
Merkez üssü Kahramanmaras olan ve Hatay, Osmaniye, Adiyaman, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Malatya, Kilis ve Adana’da büyük yikima yol açan depremlerin ardindan yaralarin sarilmasi için yardim seferberligi baslatildi.

Türkiye’yi yasa bogan depremlerin ardindan bölgede yasayanlar farkli illerdeki yakinlarinin yanina yerlesmeye basladi.

Bu çerçevede Edirne’ye gelen depremzedeler için çesitli yardim ve destekler yapiliyor. Bunlardan birisi de Edirne’de 7 yildir firincilik yapan Fuat Koçer... Depremzedelere destek olmak amaciyla örnek bir uygulama baslatan duyarli esnaf, ellerinde belgeleriyle birlikte isletmesine gelen depremzedelere ekmegi ücretsiz olarak vermeye basladi.

Meslekleri firincilik oldugu için babasiyla birlikte depremzede ailelere bu sekilde yardimci olmayi düsündüklerini söyleyen isletme sahibi Fuat Koçer, ekmegin genel bir ihtiyaç olmasi sebebi ile de deprem bölgesinden gelen vatandaslara ekmegi ücretsiz verdiklerini aktardi.

Depremzede vatandaslarin ellerinde belgeleri ile geldikleri sürece nereden gelirseler gelsinler emeklerini ücretsiz sekilde alabileceklerini ifade eden Koçer, vatandaslara bu durumu kötü niyetli kullanmamalari için çagrida bulundu.

"Gün birlik günü, bunu hep beraber atlatalim"

Baba ogul ellerinden geldigince depremzedelere destek olmaya devam edeceklerini belirten Koçer, "Her sekilde yardimci olmaya çalisacagiz. Bu meslege 7 sene önce basladim. Insallah meslektaslarim da kendi bölgelerinde bunu yaparlar. Tek niyetim bu. Ben baslattim gerisi onlarda. Mevlana’nin da dedigi gibi mal mülk Allah’in biz sadece emanetçisiyiz. Buna sahip çikalim yeter. Onlar da bizim gibi vatan evladi. Onlara olduysa bizim basimiza da gelir. Gün birlik günü hep beraber buna destekçi olalim. Bugünleri beraber atlatalim. Bu insanlara kötü davranmayalim" ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaras’tan Edirne’deki yakininin yanina gelen depremzede Sebiha Büyükkoz, böyle bir uygulama baslatarak destek oldugu için isletme sahibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA