Depremzedeler KYK Yurtlariyla Sicak Bir Yuvaya Kavustu

Kahramanmaras merkezli ve 10 ilde etkili depremde evleri yikilan ve canlarini zor kurtaran vatandaslar, Adana’da KYK yurtlarinda sicak bir yuvaya ve yemege kavusmanin mutlulugunu yasadi.

Depremzedeler KYK Yurtlariyla Sicak Bir Yuvaya Kavustu
6 Subat günü merkez üssü Kahramanmaras’in Elbistan ve Pazarcik ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde 10 ilde hasar olustu. Özellikle Kahramanmaras, Hatay ve Adiyaman’da yüzlerce ev yikilinca vatandaslar sokakta kalmak zorunda kaldi. Depremde 35 binden fazla insan canini kaybetti. Bu nedenle devlet harekete geçerek, üniversitelerde uzaktan egitime geçip KYK yurtlarini depremzedelerin hizmetine sundu. Adana’da bulunan Toroslar Kiz Ögrenci Yurdu da çevre illerden gelen depremzedeleri kabul etmeye basladi.

4 kisilik odalarda 3 ögün yemek ve sürekli banyo hizmetiyle 5 yildizli oteli aratmayan yurtlara gelen depremzedeler, 9 gün sonra sicak yuva ve yemege kavustu.

Hatay’da gelini ve çocuklariyla enkaz altindan çiktiktan sonra 9 gün çadirda yasayan Yildirim ailesi de bunlardan biri. Sariye Yildirim, depremden sag çiktiklarini, birçok yakininin hayatini kaybettigini ancak sonraki süreçte 9 gün sokakta kalmak zorunda kaldiklarini belirterek, "9 gün sonra ilk kez sicak bir yatak gördük. Ilk kez banyo yaptik. Allah devletimize zeval vermesin. Çok büyük bir afet yasadik ancak devletimiz bize sahip çikti. Yurt ortami çok güzel. 3 ögün yemek veriliyor. Banyo imkani var. 9 gün sonra banyo yapmak çok güzeldi" dedi.

Baba Abdulcelil Yildirim ise, çok büyük bir afet yasadiklarini, depremden sag çiktiktan sonra kendi imkanlariyla çadir kurup orada yasadiklarini ancak yemek ve diger ihtiyaçlari gidermekte çok zorlandiklarini, daha sonra yurda getirildiklerini belirterek; 9 gün sonra sicak yemek ve sicak yuva yüzü görmenin çok iyi oldugunu söyledi.



Adiyaman’da evleri yikilan ve birçok akrabasini kaybeden Yusuf Balli ise, depremden sonra Adana’daki akrabalarinin yanina geldigini, bir süre orada kaldiktan sonra yurtlarin vatandaslara açildigini ögrenip yurda geldigini ve burada sartlarin çok iyi oldugunu belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Kötü günümüzde bize sahip çikti" diye konustu.

Yurtlar hala çevreden gelen depremzedeleri kabul ediyor. Otobüslerle yurtlara depremzede tasiniyor" diye konustu.

Kaynak: İHA