Depremzedeler Için Rize Seferber Oldu

Deprem bölgeleri için tek yürek olan Rize’de depremzedeleri hem misafir ediliyor hem de ihtiyaçlari karsilaniyor.

Depremzedeler Için Rize Seferber Oldu
Kahramanmaras merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 siddetindeki depremler nedeniyle tüm Türkiye’de oldugu gibi Rize’nin de kalbi deprem bölgelerinde atiyor. Depremin ilk gününde Rize Gençlik Merkezinde kurulan yardim merkezinde depremzedeler için yardimlar toplaniyor. Rize’ye gelen depremzedeler Gençlik Merkezinde ihtiyaçlarini gidermesinin ardindan önceden hazirlanan kalacaklari yerlere götürülerek konaklamalari yapiliyor. Içerisinde depremzedelerin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak üniteleriyle birlikte 200 çadirlik çadir kent Hatay’a dogru yola çikti. Hazirlanan çadirlarin içerisinde yatak, soba, battaniye ve çesitli ihtiyaç malzemeleri hazirda bulunacak.

Rize’ye gelen depremzedeler hakkinda bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber “Biz Rize olarak ilk günden beridir her konuda yardimci olmaya çalisiyoruz. Sadece afet bölgesine çok yogun destek yapmakla kalmadik. Afetin ilk gününden beridir muhtemelen gelebilecek misafirleri düsünerek çalismalari yürüttük. Rize’ye oldukça yüksek sayida misafirimiz su ana kadar geldi. Ayirdigimiz kapasite neredeyse doldu. Buraya gelen her bir afetzedeyle ilgili çalisma anlayisimiz su, vatandasimizin bütün islemlerini bir yerde halledip hiçbir yerden bir yere gezmesine gerek duyulmadan kurumlarimiz kendi aralarinda iletisimde olup tüm süreci bir yerde yapiyoruz. Bir misafirimiz geldigi anda ilk önce karsilama ekibimiz onu karsiliyor ve hemen kayitlari aliniyor. Daha sonrada psikososyal dayanisma ekibimiz onlarla sohbet ediyor. Bundan sonra o aileyle ilgili yapacagimiz süreci belirliyor. Daha sonrasinda da saglik kontrolleri yapiliyor. Ihtiyaç olursa hastaneye gidiyor. Son olarak da ailelerimiz kurumumuzun alt katinda genis bir alana kurdugumuz tamaminin yeni ürünlerin oldugu yere iniyor. Ihtiyaci olanlar da neye ihtiyaci varsa onlari oradan aliyor. Ihtiyaçlari karsilananlarda ekiplerimizce konaklayacaklari yerlere birakiliyor. Ondan sonrada orada düzenli takipleri her türlü ihtiyaçlari anlaminda devam ediyor” ifadelerini kullandi.

Hatay’a yola çikan çadir kentlerle ilgili açiklamada bulunan Çeber, “Biz bugüne kadar afet bölgesine belki de binlerce çadir gönderdik ama sonra çadir stoku tamamen tükendikten sonra çadiri kendimiz üretelim dedik. Çadirlarin ilk etabini da dün yola çikacak sekilde tamamen yerel ustalarimizin ürettigi 200 çadir ve yaninda diger ekipmanlari olan soba, sobanin tutusturucusu, kömürü, odunu, battaniyesi, yorgani ve her seyi olmak üzere dün yola çiktilar. Dünde Hatay’da bulunan kaymakamlarimiz çadir kentin kurulacagi zemin hazirlandi. Çadir kentimiz tüm Rize’nin çadir kentidir. Içinde çocuk parki bile düsünülmüs bir çadir kent kuruyoruz. Çadir ihtiyaci bitene kadar biz bu üretimin devam edecegini bakanimiza sözü verdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA