Antepli Depremzede Hayvancilara Aydin'dan 20 Ton Yem Destegi

Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinesinde Bozdoganli üreticiler tarafindan hazirlanan 20 ton kesif yem, Gaziantepli depremzedeler için yola çikti.

Antepli Depremzede Hayvancilara Aydin'dan 20 Ton Yem Destegi


Kahramanmaras Depremi’nin yaralari sarilmaya çalisilirken, ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da vatandaslar tek yürek oldu. Bu çerçevede afet bölgelerindeki hayvancilik isletmeleri için Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinesinde harekete geçen Aydinli üreticiler ve birlikler de afet bölgelerine yem destegi vermeye devam ediyor. Ilk etapta üretici ve birlikler tarafindan hazirlanan 50 ton yem afet bölgesine ulastirilirken, geçtigimiz gün de yine üretici ve birliklerin el birligi ile hazirlanan 25 tonluk yem destegi afet bölgelerine gönderilmisti. Son olarak Bozdoganli üreticiler de hazirladiklari 20 ton kesif yemi Gaziantep’teki afetzede üreticiler için gönderildi.

Konu ile ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Aydin’dan afet bölgelerine destek devam ediyor. Bozdogan Süt Üreticileri Birligi tarafindan üyeleri adina 20 ton kesif yem deprem bölgesine (Gaziantep) gönderildi. Bozdogan Süt Üreticileri Birligi Yönetim Kurulu nezdinde tüm üye yetistiricilerimize tesekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA