Adiyaman'da Sebeke Suyunu Içmeyin Uyarisi

Adiyaman Belediye Baskani Dr. Süleyman Kilinç, testlerde temiz çikan sehir sebeke suyunun sadece temizlikte kullanilmasi uyarisinda bulundu.

Adiyaman'da Sebeke Suyunu Içmeyin Uyarisi
Adiyaman Belediye Baskani Dr. Süleyman Kilinç, testleri temiz çikan sehir sebeke suyu konusunda vatandaslari uyardi. Kahramanmaras merkezli 2 depremin ardindan su ana kadar 9 mahalleye su verildigini söyleyen Kilinç, yapilan testlerinin olumlu çiktigini fakat buna ragmen vatandaslarin suyu sadece temizlik yapmak için kullanmasi tavsiyesinde bulundu.

Çok sayida ölümüz var

Benzerine rastlanmayan depremlerle karsi karsiya kaldiklarini söyleyen Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, “6 Subatta bildiginiz gibi bazi kaynaklara göre 3 tane, bazi kaynaklara göre de zaten bizim de sahit oldugumuz 2 tane ciddi deprem yasadik. Bilim adamlari ayni günde yasanmasi mümkün olmayan bir olay oldugunu söylüyor. Hakikaten ciddi bir hasar olustu. Bin 166 tane binamiz tamamen çöktü. Maalesef çok sayida can kaybimiz var. Allah’tan rahmet diliyorum, onlar sehittirler. Geride kalan ailelere, hepimiz ayni sekildeyiz, Cenabi Allah sabirlar versin, yaralilarimiza acil sifalar versin. Tabi bir tarafta enkaz kaldirma çalismalari bitmek üzere. Yanilmiyorsam bu gün, ayarin biter.

Sebeke suyunu içmeyin uyarisi

Testleri temiz çikmasina ragmen sebeke suyunun sadece temizlikte kullanilmasini söyleyen Kilinç, “En azindan yasayan insanlarimizi salgindan, enfeksiyonlardan korumak için ciddi gayretimiz var. Bu anlamda sehrin ancak yüzde 40’ina su verebildik. Insallah peyderpey bunu arttirmaya çalisacagiz çünkü temiz su olmazsa, temizlik olmazsa hastalik artma ihtimali çok yüksektir. Su anda sularimiz temiz ama yine de diyoruz ki verdigimiz sular temiz ama yine de bir takim çatlakliklar olabilir, çok fazla enkaz oldugu için, bulasi riski vardir. Her ne kadar testler temiz de olsa bunu daha çok temizlik anlaminda kullanalim, içme maksatli kullanmayalim, daha çok hazir su tüketelim diye vatandaslarimizi uyariyoruz. Çok ciddi bir ekiple de sahada, yaklasik 50-60 araçla çöpler temizlenmeye çalisiliyor. Hemen hemen Türkiye’nin her tarafindan bir birliktelik ruhu içerisinde çalisma gayreti var. Hakikaten çok komplike ve dedigim gibi Adiyaman hiç böyle bir soguk görmedi. Bu sogukta en azindan vatandaslarimiz bir barinma noktasinda gayret var. Basta Cumhurbaskanimizin, bakanlarimizin, milletvekillerimizin, tüm Türkiye’nin yani, muhalefetiyle, iktidariyla herkes sag olsunlar ciddi bir gayret içerisindeler. Herkes bir seyler yapma çabasi içerisinde, sivil toplum örgütleri. Bizi de belki ayakta tutan o birliktelik ruhudur” diye konustu.

Kaynak: İHA