Esenyurt Belediyesi Depremin Yaralarini Sariyor

10 ili etkileyen iki büyük depremin ardindan baslattigi yardim kampanyasiyla depremzedelere umut olan Esenyurt Belediyesi’nin Arama Kurtarma Ekibi (ESAK), 57 kisiyi enkaz altindan kurtarirken, depremzedelerin acil ihtiyaçlari için baslatilan kampanya ile 470 bin 100 ihtiyaç malzemesi 18 tirla deprem bölgesine gönderildi.

Esenyurt Belediyesi Depremin Yaralarini Sariyor
Kahramanmaras’ta yasanan ve 10 ili etkileyen 7.7 büyüklügündeki depremin yaralari sarilmaya devam ediyor. Depremin ardindan harekete geçen Esenyurt Belediyesi, baslattigi yardim kampanyasi ve deprem bölgesinde gerçeklestirdigi çalismalarda depremzedelere umut oldu. Ilk anlardan itibaren Hatay’a gönderilen 25 kisilik arama kurtarma ekibi (ESAK), 57 kisiyi enkaz altindan sag olarak çikarirken, 6 saglik personeli enkaz altindan çikarilanlara ilk müdahaleyi yaparak Hasta Nakil Araciyla birlikte hastaneye nakillerini gerçeklestirdi. Bölge için baslatilan yardim kampanyasiyla 470 bin 100 ihtiyaç malzemesi 18 tirla deprem bölgesine gönderildi. ESAK ekibinden sonra belediye bünyesindeki arama kurtarma araçlari da bölgeye giderek çalismalara katildi.

106 destek personelinin de bulundugu afet alaninda depremzedelerin kullanabilmesi için 11 konteyner tuvalet ve 3 seyyar dusa kabin de alanda yerini aldi. Bunlarin yani sira gönderilen 2 kepçe, 2 kamyonet, 2 otobüs, 1 karavan, 1 arazi araci ve 45 mühendisten olusan teknik ekip de sahada hasar tespit çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA