Enkazdan Kurtarildi, 'Ampute Takiminda Sporcu Olabilir Miyim' Diye Sordu

Hatay’in Kirikhan ilçesinde enkaz altinda annesini, babasini ve kiz kardesini kaybeden ve saatler sonra enkazdan çikarilan 20 yasindaki Alperen Yilmaz sevk edildigi Bolu’da tedavi altina alindi. Gönüllü olarak bölgede çalisan ve Alperen’i görüp ekiplere haber veren is adami Mustafa Bugra Bulanik, Bolu’ya gelerek kurtardiklari Alperen Yilmaz’i Bolu Valisi Erkan Kiliç ile hastanede ziyaret etti. Yilmaz ziyaret sirasinda, "Ampute takiminda sporcu olabilir miyim" diye sordu.

Enkazdan Kurtarildi, 'Ampute Takiminda Sporcu Olabilir Miyim' Diye Sordu
Arama kurtarma ekiplerine destek vermek için gittikleri Hatay’da gönüllü olarak çalisan is adami Mustafa Bugra Bulanik, Cumhuriyet Mahallesi 311. Sokak Zafer Apartmani’nin enkazinda duydugu sesin ardindan, kepçenin açtigi enkaz çukurunda Alperen Yilmaz’i (20) gördü. Alperen’in yasadigini gören Bulanik hemen arama kurtarma ekiplerine haber verdi. Arama kurtarma ekiplerine Alperen Yilmaz’in akrabalari ve çevrede bulunan vatandaslar da destek verdi. Enkazda yürütülen kurtarma çalismasi sonucunda Alperen Yilmaz 72 saatin ardindan sag olarak enkazdan çikarildi. Alperen Yilmaz’in sesini duyan ve kurtarma çalismalarina katilan gönüllü is adami Mustafa Bugra Bulanik, tedavisine Bolu Izzet Baysal Egitim ve Arastirma Hastanesinde devam edilen Alperen Yilmaz’i ziyaret etmek için Bolu’ya geldi. Bolu Valisi Erkan Kiliç, Il Saglik Müdürü Muhammet Emin Demirkol, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Baskani Mert Minisker ve Yilmaz’in akrabalari tarafindan karsilanan Mustafa Bugra Bulanik, Alperen’i tedavi gördügü odada ziyaret ederek saglik durumu hakkinda bilgiler aldi. Binadan çikan cansiz bedenlerin üzüntüsünü yasayan Mustafa Bugra Bulanik, enkazdan Alperen’in canli çikmasinin oradaki herkese umut verdigini, depremzede Alperen Yilmaz ile konustugunda moralinin iyi oldugunu iletti. Ziyareti sirasinda Alperen Yilmaz ile konusan Bulanik, Yilmaz’in “Ampute takiminda sporcu olacagim agabey, devletimiz bizlerin yaninda ve onlara minnettariz” dedigini iletti.

Öte yandan Hatay’in Kirikhan ilçesinde depremde yikilan binada yasamini yitiren ögretim görevlisi Sinan Yilmaz (51) ile esi Ebru Yilmaz (46) ve kizlari Sena Yilmaz’in (15) Bolu’nun Yeniçaga ilçesinde topraga verildigi, 20 yasindaki Alperen Yilmaz’in, aileden geriye kalan tek kisi oldugunu ögrenildi.
Kaynak: İHA