Redif Kislasi'nin Restorasyon Ihalesi Yapildi

Çorum’un Iskilip ilçesinde bulunan tarihi Redif Kislasi’nin restorasyon ihalesi yapildi.

Redif Kislasi'nin Restorasyon Ihalesi Yapildi


Redif Kislasi restorasyon projesi, Misak-i Milli Ilkokulu ek binasi konferans salonu olarak kullanilmak üzere projelendirilerek Il Özel Idaresi tarafindan “Kültür Varliklari Ihale Yönetmeligi’ne göre ihalesi 2017 yilinda yapilmisti. Yapim isi esnasinda tarihi tas duvarlarin imalatlarinda öngörülemeyen is artisi olmasi nedeniyle restorasyon projesi tamamlanamamis, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan tasfiye edilmisti.

Tasfiye edilen Misaki Milli Ilkokulu Redif Kislasi Restorasyonu Ikmal insaati isi ihalesi ’Kültür Varliklari Ihale Yönetmeligi’ne göre 31 Ocak 2023 tarihinde Il Özel Idaresi tarafinda yeniden yapildi.

Misaki Milli Ilkokulu Redif Kislasi Restorasyonu isinin yer teslimi 2023 yili Mart ayi içerisinde gerçeklestirilecek. Eylül ayi içerisinde ise restorasyonun tamamlanarak Il Kültür ve Turizm Müdürlügüne teslim edilmesi planlaniyor. Tas duvarlari tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek olan Redif Kislasi toplamda 265 koltuk kapasiteli konferans salonu, sahne, depo ve kulis odalarindan olusuyor.
Kaynak: İHA