Izmir'de 79 Bin 355 Ögrenciye Ücretsiz Yemek

Izmir’de 2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminden itibaren okul öncesi egitime devam eden bin 166 okul ve egitim merkezinde 79 bin 355 ögrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilecegi bildirildi.

Izmir Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Ikinci dönemin basladigi 6 Subat 2023 tarihinden itibaren öncelikli olarak okul öncesi egitime devam eden tüm çocuklar olmak üzere, kademeli olarak 5 milyon ögrenciye bir ögün ücretsiz yemek verilmesi için Türkiye’nin dört bir yaninda çalismalar yapildi. Bu çerçevede Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü de ücretsiz yemek uygulamasi için çalismalarini tamamladi. Izmir’de 2022-2023 egitim ögretim yilinin ikinci döneminde, 6 Subat 2023 den itibaren okul öncesi egitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verilecek. Tasimali egitimden yararlanan ögrencilerin devam ettigi ve pansiyonu bulunan okullardaki ögrenciler de söz konusu ücretsiz yemek imkânindan yararlanacak. 6 Subattan itibaren 837 merkezde 53 bin 810 okul öncesi ögrencisi ücretsiz yemek yiyecek. Yapilan planlamalar ile tasimali egitim ve pansiyonu bulunan okullar ile birlikte bin 166 okulda 79 bin 355 ögrencinin bu hizmetten faydalanmasi saglanacak" denildi.

Ögrencilerimizin her zaman yanindayiz

Izmir Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Egitim Bakanliginin baslatmis oldugu Ücretsiz Yemek Hizmeti çerçevesinde Izmir’de hassasiyetle sürdürülen çalismalarin tamamlandigini ifade etti.

Yentür; “Yarinlarimizin teminati kiymetli evlatlarimizi gelecege hazirlarken ayni zamanda Izmir’in dört bir yaninda egitim gören her ögrencinin ayni nitelikte ve kalitede egitim almasini saglamak üzere tüm imkânlarimizi seferber ettik” dedi.

Sosyal, kültürel, sanatla ilgili, akademik ve temel ihtiyaçlar konusunda ögrencilerin her zaman yaninda olduklarinin altini çizen Yentür, bu sürecin ücretsiz yemek hizmetiyle de desteklenecegini vurguladi.
Kaynak: İHA