Erzincan POMEM'de Mezuniyet Coskusu

Erzincan’da 9 aylik egitimlerinin ardindan mezun olan bin 521 Polis Meslek Egitim Merkezi ögrencisi, meslek yeminlerini edip, kep atti. Mezuniyet heyecani yasayan polis adaylari, mutluluklarini ailelerine ve arkadaslarina sarilarak paylasti.

Erzincan POMEM'de Mezuniyet Coskusu
Erzincan Polis Meslek Egitim Merkezi, 29. dönem mezunlarini verdi. Okulun spor salonunda düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Törende, dönem birincisi Yasin Mert Akbaba mezunlar adina konusma yaparak yas kütügüne dönem plaketini çakti.

Erzincan POMEM Müdür vekili Alper Özdemir ise mezuniyet töreninde bir konusma yaparak yeni mezunlari tebrik etti. Özdemir, konusmasinda, “Bugün mezun olan bin 521 ögrencimizi tebrik ediyorum. Hepinizi göstermis oldugunuz üstün gayretten dolayi kutluyorum. Bu süreçte sizlerden su hususlara her zaman dikkat etmenizi istiyorum. Devlet gelenegimizin asirlardir degismeyen esasi, ‘Insani yasat ki, devlet yasasin’ prensibidir. Insanimizi görevimiz geregi ne kadar korursak, ne kadar yüceltirsek devletimiz de o derece büyüyecek, gelisecek, güvenle huzurlu bir hale gelecektir” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Valisi Hamza Aydogdu, aileleri ayaga kaldirarak mezun olan tüm ögrencileri alkislatti. Vali Aydogdu ardindan yaptigi konusmasinda su ifadelere yer verdi: “Bugün burada polis olmak için bir araya gelen bin 521 genç arkadasimiz mezun olacak ve memleketimizin dört bir yanina giderek görevlerine baslayacaklar. Bu ülkenin topraklarinda gözlerini açan her çocuk Polis ve Asker olmak ister. Karsimda duran birbirinden güzel gençleri gördügümde; onlarin zaten burada Vatanina Can olmak için bulundugunu biliyor ve bu konuda en ufak bir tereddüt bile duymuyorum. Sevgili gençler, sizler artik, sadece kendi anne ve babalarinizin degil, devlet ana ve devlet babanin da kahraman birer evlatlarisiniz. Bugünden itibaren, Anadolu’nun dört bir kösesinde, hilalin dalgalandigi her yerde, bizlerin huzur ve güveni için gecenizi gündüzünüze katacaksiniz. Anadolu insani vefalidir. Anadolu insani merhametli ve sefkatlidir. Sizleri de öz evlatlari bilip, Anadolu insani bagrina basacaktir. Buna emin olun. Serefinizle giyeceginiz ay yildizli üniformalarinizin, her yerde saygi gördügüne sahit olacaksiniz.

Benim sizden istedigim; yüreginizden asla eksik etmemeniz gereken iki kavram var, sevgi ve merhamet Nerede, Kiminle ve Hangi durumda olursaniz olun kalbiniz de her zaman sevginin tohumlari olsun. Sevginin tohumlari olsun ki, Vatanin hangi kösesine giderseniz gidin onlari topraga ekebilesiniz. Sizin ekeceginiz bir tane sevgi tohumu bile devleti ve milleti birlestirecek ve aralarinda kopamayacak bir bag olusturacaktir. Ülkemizin her karisinda bu tohumlara o kadar muhtaç insan var ki

Baslamak üzere oldugunuz bu kutsal meslek, sizlere kolayliklar ya da zenginlikler bahsetmeyecek. Yorulacaksiniz, üsüyeceksiniz, uykusuz kalacaksiniz. Hatta kendi çocuklarinizin büyüdügünü bile göremeyeceksiniz. Ancak, bu meslek bizlere, onurlu bir gelecek ve serefli bir hazine verecek. Siz kalbinizden eksik etmediginiz sevginiz ve yüzünüzle bir uzuv gibi bütünlesen güler yüzünüzle bu cennet vatanin evlatlarina rol model olacaksiniz.

Sizden tek istirhamim, Gaffar Okkan, Fethi Sekin, Hakan Canlarin üniformalarini tasidiginizi unutmayiniz. Bugünden itibaren hayata atilacaksiniz. Bu ilin Valisi, bir abiniz, bir akademisyen, bir baba olarak size bire kaç sey söylemek istiyorum.

Bilim, Teknoloji ve Iletisim Çagindayiz. Her sey hizla degisiyor, dönüsüyor, baskalasiyor ya da eskiyor. Buna bizatihi bilginin kendisi de dâhil. Bes dakika önce dogru kabul ettigimiz bir bilgi, on dakika sonra güncelligini kaybediyor. Bugün, bilgi saniyeler içerisinde el degisiyor. Dünya hizla küçülüyor. Bilgi ve iletisim temelleri üzerinde, yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu degisimi yakalamak zorundayiz. Bu degisimi yakalamayanlarin eski dünya baslarina çökecektir. Bilgi olmadan degisim olmaz. Bilginin yolu okumaktir. Okumak, ayni zaman da manevi atmosferi olan da bir olgudur. Her gün azda olsa okumayi ihmal etmeyiniz. Kitaplar, zaman makinasi gibidir. Bizleri düne, yasadigimiz ana ve gelecege götürür. Okumazsak degisimin gerisinde kaliriz. Sizler de kendinize; ‘degismeli miyim’, ‘degisime nereden baslamaliyim’ diye düsünmelisiniz. Düzen ve sevgi dilini insa etmelisiniz. Dayatmaci ve kibirli bir bakis açisiyla asla insanlarimiza yaklasmamalisiniz. Onlari anlamak ve dinlemek zorundayiz. Yoksa hepimiz kendi rutinimizde kaybolup gideriz. Gençlerin bizden daha anlayisli oldugunu daha güzel hayal kurdugunu unutmayalim. Lütfen ama lütfen hayalleriniz olsun. Hem de büyük hayaller. Olmaz demeyin ve asla pes etmeyin. Sevgili gençler sunu hiç bir zaman unutmayin 19. ve 20. yüzyilin zihniyeti ile 21. ve 22. yüzyilin gençlerini idare edemeyiz. Sevgili gençler, bugünden itibaren Anadolu’nun dört bir yanina dagilacaksiniz. Gittiginiz her yerde farkli kültürler, farkli medeniyetler sizleri bekliyor olacak. Farkliliklar, degerlerimize, bayragimiza ve vatan bütünlügümüze zarar vermedigi sürece zenginligimizdir. Kiymetlidir. Herkesin ayni olmasi, lütfen ama lütfen beklemeyiniz. Bu vatan hepimizin ve hepimiz birlikte bu vatan için çaba sarf ediyoruz. Sözlerime son verirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini, bu vatanin Al Bayragi altinda görev yaparken sehit olan sehit polislerimizi, rahmetle, minnetle ve dua ile yad ediyorum. Insanlari geçimsiz yapan sevgisizliktir. Birbirine düsman eden iletisimsizliktir. Güzelliklerden yana ne varsa yok edense ilgisizliktir. Biz birbirimize hep ilgi duyacagiz. Sevgi gösterecegiz. Mutluluk bizim yasadigimiz hayat tarzinda degil hayata bakis açimizdadir. Niyetimizi düzeltirsek isimizi düzeltiriz. Isimizi düzeltirsek ahlakimizi düzeltmis oluruz. Ahlakimizi düzeltirsek gittigimiz dogru bir yol oldugunun farkinda oluruz. Sevgili anne babalar bugün sizin evlatlariniz sizi gururlandirdi. Bu gurur bir faninin yasayabilecegi en büyük gururdur. Bu çocuklariniz sizin atan kalbiniz, gözünüz, tutan eliniz, Allah sizlerden razi olsun. Al Bayragin altinda devletine, vatanina, milletine bagli böyle evlatlar yetistirdiginiz için hepinizin samimiyetle ellerinden öpüyorum. Allah sizi var etsin. Sevgili ögrenciler, genç kardeslerim, yolunuz bahtiniz açik olsun, Allah’a emanet olun.”

Ardindan, silah basina gelen ögrenciler, meslek yeminlerini edip kep atti. Törenin ardindan polis adaylari, mutluluklarini birbirlerine ve mezuniyet heyecanini paylasmak için gelen ailelerine sarilarak paylasti.
Kaynak: İHA