Bandirma'da Ögrenciler Hayallerini Kile Yansitiyorlar

Balikesir’in Bandirma ilçesinde, Bandirma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri hayallerini kile dokunup eserler ortaya çikartiyor.

Bandirma'da Ögrenciler Hayallerini Kile Yansitiyorlar
Bandirma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açilan sanat atölyesinde egitim gören ögrenciler, hem el becerilerini gelistiriyor hem de günün yorgunlugunu ve stresini atiyor. Bir kil çamurundan sanat eserleri ortaya çikaran ögrenciler, zor ve mesakkatli sanatla ugrasirken her gün yeni bir seyler ögrenmenin de mutlulugunu yasiyor. Atölyede yaptiklari çalismalarla tecrübe edinip el becerilerini gelistiren ögrencilerin yaptigi birbirinden güzel eserlerin, görenlerin takdirini kazandigini belirten Bandirma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Ögretmeni Münevver Bülbül, atölyede egitim gören ögrencilerin yaptigi eserler sayesinde diger derslerindeki basarilarinin da arttigini belirti.

Münevver Bülbül, “11’inci sinif ögrencilerimizle seramik kil çalismasi yapiyoruz. Kil nasil sekillenir, bu anlamda ögrencilerimiz deneyim kazanmalari için böyle bir ortam olusturduk. Ilk etapta ögrencileri kili tanidilar, nasil sekillenir onu ögrendiler. Ögrencilerimizin farkli özeliklerini ortaya çikarabilecekleri bir alan olusturduk. Ortaya koyduklari eserleri görünce bizler de inanamadik. Çalismalarimizda ilk olarak hayal ettiklerini yapmalarini istedik. Ögrencilerin yaptiklari eserleri görünce bizler de daha bu ise adapte olduk” dedi.

Seramik ögretmeni Nail Yurdusev, “Bransim heykeltiraslik ve 17 yildir da ögretmenlik yapiyorum. Çesitli kurumlarda çalistim. Bandirma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerine seramik çalismalarini ögretecegim. Ögrencilerimizle kilden eserler yaparak, kendi iç dünyalarini sergilemelerini hedefledik. Çocuklarimizin eserlerini yilsonunda açacagimiz sergiyle taçlandiracaklar" dedi.

Kaynak: İHA