Bakan Yardimcisi Alpaslan Açiklamasi 'Bu Yil 55 Milyar Dolar Turizm Gelirine Ulasmis Olacagiz'

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan ve beraberindeki heyet, TTI Izmir Uluslararasi Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nde, Venezuela Turizm Bakani Ali Ernesto Padron Paredes’le bir araya geldi. Görüsme sonrasi TTI Izmir Fuari, TTI Outdoor 3. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanlari Fuari ile TTI Health 1. Saglik Turizmi Fuari’ni ziyaret eden Alpaslan, bu yil 55 milyar dolar turizm gelirine ulasmis olacagimizi belirtti.

Bakan Yardimcisi Alpaslan Açiklamasi 'Bu Yil 55 Milyar Dolar Turizm Gelirine Ulasmis Olacagiz'
Kültür ve Turizm Bakanligi ile Ticaret Bakanligi himayesinde, Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde, TÜRSAB destegi, IZFAS ve TÜRSAB Fuarcilik ortakliginda fuarizmir’de düzenlenen TTI Izmir Uluslararasi Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, TTI Outdoor 3. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanlari Fuari ile TTI Health 1. Saglik Turizmi Fuari, dünyanin dört bir yanindan misafirleri Izmir’de bulusturmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan ve beraberindeki heyet, fuarizmir’de Venezuela Turizm Bakani Ali Ernesto Padron Paredes ve heyeti ile bir araya gelerek görüsmede bulundu.

Görüsme sonrasinda üç fuari gezerek fuarlarla ilgili IZFAS Genel Müdürü Canan Karaosmanoglu Alici’dan bilgi alan Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, katilimcilarla da sohbet etti. Alpaslan, “Türkiye bildiginiz gibi turizmde çok önemli gelismelere adim atiyor. Bu sene insallah 55 milyar dolar turizm gelirine ulasmis olacagiz. 2028 için 100 milyar dolar gibi çok iddiali bir hedefimiz var. Bu hedeflere ulasabilmek için de tüm turizm ürünlerinizi çesitlendirmek gerekiyor. Bu anlamda saglik turizmi de önemli bir baslik. Bu fuarda saglik turizminin önemli bir yer almasi son derece memnuniyet verici. Artik kurumsallasmis bir fuar, TTI Izmir Fuari. O açidan her geçen gün büyüyerek markalasma anlaminda da ilerleyen bir fuar. Ilgiyi çok iyi gördüm, basarili bir fuar. Insallah turizme katkilarini görecegiz bu fuarin” dedi.

Kaynak: İHA