Aydin Polis Okulu, Yeni Mezunlarini Verdi

Aydin’da egitimlerini tamamlayan 413 polis adayi yemin ederek mezun olurken, yeni mezunlari tebrik eden Aydin Valisi Yakup Canbolat; “Amaciniz aldiginiz egitimi kalici bir yasama biçimine dönüstürmek olmalidir” dedi.

Aydin Polis Okulu, Yeni Mezunlarini Verdi
Aydin Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürlügü’nde egitimlerini tamamlayan ve mezun olan 29. dönem polis adaylari için tören düzenlendi.

Bando takimi merasimiyle baslayan tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Dönem birincisi Regaip Bayram Çimen, kisa bir konusma yapmasinin ardindan yas kütügüne adinin bulundugu plaketi çakti.

Törende polis adaylarina seslenen Aydin Valisi Yakup Canbolat; “Aydin Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürlügü’nün 29. dönem mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmaktan, mutlulugunuzu paylasmaktan büyük bir bahtiyarlik duyuyorum. Gücünü yasalardan ve destegini aziz milletimizden alan Türk polisimiz, hukuka, adalete, insan haklarina ve demokratik degerlere her geçen gün daha da baglilik göstererek, milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayi basarmistir. Sevgili ögrenciler sizler emsalleriniz arasindan seçilerek bu okula geldiniz ve bu okulda milletimizin huzur ve güvenligini korumak amacina yönelik egitim alarak, bugün mezun oluyorsunuz. Burada edindiginiz bilgileri, kazandiginiz tecrübeleri görevde tatbik edecek, vatandasimizin huzur ve güvenligini saglamak üzere hizmet edeceksiniz. Amaciniz aldiginiz egitimi kalici bir yasama biçimine dönüstürmek olmalidir. Egitimin yasam boyu süren bir süreç oldugunu da asla unutmayiniz. Bu duygu ve düsüncelerle bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da yöneticilerimizin ve ögretim elemanlarimizin egitim faaliyetlerine gerekli önemi vereceklerine, ögrencilerimizin egitim kalitesini daha ileri seviyeye tasiyacaklarina yürekten inaniyor, egitimini tamamlayip mezun olan 413 arkadasimiza yeni görevlerinde basarilar diliyorum” dedi.



“Sevinç ve hüznü bir arada yasiyoruz”

Polis adaylarinin ailelerinin de heyecanla takip ettigi törende kisa bir konusma yapan dönem birincisi Regaip Bayram Çimen; “Egitim gördügümüz ilim ve irfan yuvasi okulumuzdan mezun olmanin sevinç ve hüznünü bir arada yasiyoruz. Bizler bu kutsal yuvada almis oldugumuz egitimle insan haklarina saygili, Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli, halkla iyi iliskiler kurabilen, yüregi sevgi dolu genç polisler olarak edecegimiz yemine bagli kalip, vatanimizin her karis topraginda devletimize ve milletimize en iyi sekilde hizmet etmeye çalisacagiz. Ve bu bilinçle görev için gidecegimiz vatanimizin her kösesinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdigi yolda milletimize kosulsuz sartsiz hizmet ederek, ülkemizin huzur ve güvenligini saglayacagimiza, canimizi seve seve feda etmekten çekinmeyecegimize silah arkadaslarim adina söz veriyorum” dedi.



“Amaciniz Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet olsun”

29. dönem mezunlarini vermenin gururunu yasadiklarini ifade eden Aydin POMEM Müdürü Sezai Er; “Kiymetli gençler, bugün sizi mezun etme gururunu ve ayrilik hüznünü bir arada yasiyoruz. Bugün sizlerin mazisi 1845’e dayan serefli Türk polis teskilatina dahil olma günündeyiz. Burada edindiginiz bilgi ve beceriler hayatiniz boyunca size yardimci olacaktir ancak her firsatta bu bilgi birikimine bir tugla daha koyabilirsiniz. Kendinizi her daim gelistirin. Öngörülü ve bilgili olun. Yolunuz ve amaciniz sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyetine hizmet olsun” dedi.

Tören sonunda 413 ögrenci yemin ederek meslege basladi.

Yeminin ardindan keplerini havaya firlatan polis memurlari aileleriyle bulustu.

Aydin POMEM’de düzenlenen törene Aydin Valisi Yakup Canbolat, Aydin Il Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Aydin Il Jandarma Komutani Ali Naci Aldemir, Aydin POMEM Müdürü Sezai Er ile protokol ve polis adaylarinin aileleri katildi.

Kaynak: İHA