Sinifta Kalbi Durdu, Ögretmeni Kalp Masajiyla Hayata Döndürdü

Aydin’in Didim ilçesinde, ders esnasinda kalbi duran ögrenci, ögretmeninin yaptigi kalp masajiyla hayata döndü.

Sinifta Kalbi Durdu, Ögretmeni Kalp Masajiyla Hayata Döndürdü
Olay, Didim ilçesi Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2 Kasim’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 14 yasindaki lise ögrencisi Salih Köse, ders esnasinda bir anda fenalasti. Ögrencisinin fenalastigini ve bayginlik geçirdigini fark eden ögretmeni Suna Bag ise hizla müdahale etti. Kalbi duran çocuga ilk müdahaleyi yapan felsefe ögretmeni Bag, Köse’ye önce suni teneffüs yapti, ardindan 10 dakika boyunca kalp masaji uyguladi. Bu müdahaleyle ögrencinin kalbi yeniden çalisti. Ihbar üzerine okula gelen saglik ekipleri, ilk kontrollerin ardindan çocugu, önce Didim Devlet Hastanesi’ne kaldirdi. Yapilan tedavinin ardindan Köse, Aydin Kadin Dogum ve Çocuk Hastaliklari Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yogun bakima alinan Salih Köse, 18 gün yogun bakim servisinde tedavi gördü. Daha sonra Izmir Sehir Hastanesi’ne sevk edilen Köse’nin kalbine sok cihazi takildi. Ameliyatin ardindan taburcu edilen 14 yasindaki çocuk, Didim’deki evine döndü.

“Müdahale sirasinda 3 kez kalbi durdu”

Müdahale esnasinda ögrencisinin kalbinin 3 kez durdugunu ifade eden felsefe ögretmeni Suna Bag, “Salih’in fenalastigini görünce hemen yanina kostum. Solunum ve dolasimini kontrol ettim. Zaten daha önce ilk yardim egitimi almistim ve rahat nefes alabilmesi için Salih’in ayaklarini çantayla yükselttim. Saglik ekibi gelmeden önce suni teneffüs uyguladim ve 10 dakika boyunca da kalp masaji uyguladim. Kalbi bu süre içerisinde 3 kez durdu ve müdahaleyle yeniden çalisti. Daha sonra da ambulansla hastaneye götürüldü. Ögrencim hayata tutundugu için çok mutluyum. Bir an önce yanimiza dönmesini ve egitimine devam edebilmesini umuyoruz” dedi.



“Ilk yardim bilmek çok önemli”

Ilk yardimin ne kadar önemli oldugunu yasadiklari talihsiz olayla daha iyi anladiklarini ifade eden anne Arzu Köse ise ögretmen Suna Bag’a tesekkür ederek, “Ilk yardim çok önemli. Bunu bize bütün doktorlar anlatti. Oglum, ögretmeninin müdahalesiyle kurtuldu. Suna hanim ile çok kisa görüstük, hastamiz biraz toparlasin bize ziyarete gelecek ve ona sarilacagim” dedi.

Kaynak: İHA