Hatay Büyüksehir Belediyesi Hasta Ve Engelli Vatandaslarin Yaninda

Hatay Büyüksehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayisi çerçevesinde engelli vatandaslar ve ailelerinin sorunlarina çözüm üretme çalismalarina devam ediyor.

Hatay Büyüksehir Belediyesi Hasta Ve Engelli Vatandaslarin Yaninda
Hatay Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi ekipleri dogustan ya da yasadiklari rahatsizlik sonucunda yataga mahkûm kalmis agir hasta ve engelli vatandaslarin ailelerinin talepleri dogrultusunda 3 aileye hasta yatagi desteginde bulundu.

Defne ilçesi Yukari Döver Mahallesi’nde yasayan henüz alti aylikken geçirdigi rahatsizlik sonucu yataga mahkûm olan 32 yasindaki Ahmet Cem Kurubay, dogustan Serebral Palsi (CP) hastasi 17 yasindaki Arda Alkan ile dogustan engelli 57 yasindaki Ahmet Çevik’in ailelerinin talepleri dogrultusunda hasta yatagi desteginde bulunuldu.

Hastalarinin bakiminda zorlandiklarini dile getiren hasta yakinlari, kendilerini çok rahatlatacagini belirterek, desteklerinden dolayi Hatay Büyüksehir Belediyesi Baskani Lütfü Savas’a tesekkür etti.

Yetkililer çalismalar çerçevesinde desteklerin devam edecegini ve kisa süre içerisinde 25 aileye hasta yatagi verilecegini belirtti.

Hatay Büyüksehir Belediyesi Saglik Hizmetleri, yatalak hastalarin evlerinden hastaneye ve tedavi sonrasi hastaneden evlerine nakillerini gerçeklestiriyor. Ayrica fizik tedavi ihtiyaci olan hastalara evlerinde fizyoterapistler esliginde tedavi uygulaniyor.
Kaynak: İHA