Mus'ta Özel Çocuklarin Gösterisi Büyük Begeni Topladi

Mus Ali Kusçu Özel Egitim Uygulama Okulu’nda 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla "Engelsiz Gönüller" mottosuyla düzenlenen programda özel ögrenciler, gösterileriyle izleyenlerden alkis topladi.

Mus'ta Özel Çocuklarin Gösterisi Büyük Begeni Topladi
Mus Ali Kusçu Özel Egitim Uygulama Okulu tarafindan Sehit Yücel Kurtoglu Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programda konusan Mus Valisi Avni Çakir, devletin engelli bireylere yönelik çesitli destek ve hizmetler sundugunu belirterek, "Her biri sadece yasadiklari zorluklara karsi degil, ayni zamanda bu zorluklari asma konusundaki kararliliklariyla da öne çikan bireylerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak engelli vatandaslarimiza verdigimiz degeri artirmak, onlarin yasam kalitesini yükseltmek ve toplumsal entegrasyonlarini güçlendirmek adina önemli adimlar atmaktayiz. Devletimiz, engelli kardeslerimize yönelik çesitli destek ve hizmetleri sunarak, onlarin hayatlarini kolaylastirmayi amaçlamaktadir. Özel bireylerimize yönelik saglik hizmetlerinden, egitim ve istihdam desteginden erisilebilirlik çalismalarina kadar bir dizi politika ve uygulamayla engellilerimize destek

saglamaktayiz. Engelli kardeslerimizin degerini anlamak, sadece onlarin güçlü yönlerini görmekle degil, ayni zamanda onlarin yasam mücadelelerine ve basarilarina olan saygiyi içermekle mümkündür” dedi.

Engelli bireylere verdikleri degerin insan haklarina olan sayginin bir yansimasi oldugunu söyleyen Vali Çakir, “Devletimizin ve toplumun genelindeki birçok bireyin gösterdigi destek ve anlayis, engelli kardeslerimizin yasam kalitesini artirmada önemli bir rol oynuyor. Egitimde firsat esitligi saglanarak, istihdam alanlari genisletilerek ve erisilebilirlik konusunda yapilan çalismalarla engelli kardeslerimizin toplumda aktif bir rol oynamalarina imkan taninmaktadir. Engelli kardeslerimize verdigimiz deger, insan haklarina olan bu sayginin bir yansimasidir. Onlarin yasam standartlarini yükseltmek sadece bir görev degil, ayni zamanda insanlik degerlerine uygun bir davranistir. Sonuç olarak engelli kardeslerimize gösterdigimiz deger ve destek sadece bugün degil, her zaman önemlidir. Birlikte daha kapsayici, daha adil ve daha sevgi dolu bir toplum insa etme arzusuyla engelli kardeslerimize saygilarimi sunuyor, her zaman en yakinlarinda olmaya gayret edecegimizi ifade ediyorum" seklinde konustu.

Mus Milli Egitim Müdürü Enver Kivanç ise farkindalik gösteren bireylerin farkli özelliklerini taniyarak, onlara yasamin her alaninda kolaylik saglamak için hep birlikte çaba sarf etmeleri gerektigine vurgu yaparak, "Ülkemizde 573 sayili Kanun Hükmünde Kararname ile bu çocuklarimizin kaynastirma yoluyla egitimlerini sürdürmeleri saglanmis ve kaynastirma egitiminde uyum göstermeyenler için özel egitim uygulama okullari 1., 2., 3. kademe ve özel egitim ana siniflari ve meslek okullari açilarak, bu alanda hizmet vermektedirler. Mus’ta özel egitim alaninda 5 resmi okul, 25 özel rehabilitasyon merkezi olmak üzere toplam 30 okulda 39 resmi sinif ve 340 özel sinifta 3 bin 805 ögrenci egitim görmektedir. Ayrica resmi okullarimizda 2 bin 70 ögrenci kaynastirma egitimini sürdürmektedir. Bu rakamlardan da anlasildigi üzere Mus’ta çocuklarimiza iyi bir hizmet sunulmaktadir" dedi.

Programda konusmalarin ardindan haftalarca hazirlik yapan özel çocuklar, seslendirdikleri türkülerle büyük begeni toplayarak alkis aldi. Özel çocuklarin sahnede sergiledigi halay renkli görüntülere sahne olurken, okulun müzik ögretmeni ise sehit Ögretmen Senay Aybüke Yalçin anisina Magusa Limani sarkisini söyledi.

Resim sergisiyle son bulan programa Mus Valisi Avni Çakir’in esi Bahar Çakir, Il Jandarma Komutani Albay Mehmet Kasim Ermis, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Kantar, Il Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Mus Engelliler Dernegi Baskani Bedri Korkmaz, kurum amirleri ve özel çocuklar katildi.

Kaynak: İHA