CFE Hali Ve Yer Kaplamalari Fuari Istanbul 2023 5 Aralik'ta Kapilarini Açiyor
Dünya hali sektörünü Istanbul’da gerçeklestirilecek CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuarinin heyecani sararken fuar alaninin yüzde 75’inden fazlasini Gaziantepli 159 firma kapliyor. Firmalar hazirliklarini tamamlayarak Istanbul’a gittiler. Halicilar için yeni bir dönemin baslayacagina inandigini ifade eden Baskan Kaplan fuar öncesi hali sektör temsilcileriyle son durum degerlendirmesi yaptiklarini da sözlerine ekledi.

Gaziantepli Halicilar 11 Ayda 1 milyar 677 milyon dolarlik hali ihracati gerçeklestirdi
Kasim 2023 döneminde Gaziantepli halicilarin toplam 182 milyon dolarlik hali ihracatina imza attiklarini da dile getiren Baskan Kaplan yilin 11 aylik sürecinde Güneydogu’dan toplam 1 milyar 677 milyon dolarlik hali ihracati gerçeklestirildigini ifade ederek, “Hali sektörü Gaziantep sanayisinin amiral gemisidir. Gaziantep’te bulunan hali tesislerinde yaklasik 60 bin kisi istihdam edilirken direk veya dolayli yollardan sektörümüz 300 binin üzerinde insanimizin istihdaminda rol almaktadir. 2023 yilinin on bir aylik sürecinde bölgemizden toplam 1 milyar 677 milyon dolarlik hali ihracati gerçeklestirilmis olup kasim ayinda ise 182 milyon dolarlik hali ihracatina imza atilmistir. Bütün hali çesitlerinde dünya hali üretim ve ihracatinda Türkiye ikinci sirada yer alirken makine hali üretiminde ülkemiz birinci siradadir. Simdi önümüzde 5 Aralik tarihinde kapilarini açmaya hazirlanan fuarimiz bulunmaktadir. Bu fuar Türkiye’de hali sektörü için önemli bir dönüm noktasi olacaktir. GAHIB ve IHIB ile ortak düzenledigimiz organizasyonu TÜYAP tarafindan gerçeklestirilen CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuari Istanbul 2023’e 400’e yakin firma ve firma temsilcisi katilirken sadece Gaziantep’ten 159 firmamiz fiziki olarak stant açarak katilmaktadir. Fuar alaninin yüzde 75’inden fazlasi Gaziantepli firmalarimiza aittir. Firma temsilcilerimizle bir araya gelerek son degerlendirmelerimizi yaptik. 5 Aralik Sali günü Istanbul Fuar Merkezinde Türk halilari bir kez daha alicilariyla bulusacak ve 2024 yili koleksiyonlari tanitilacaktir” dedi.
Hali Fuarinin Yaklasik Yüzde 75’ini Gaziantepli Halicilar Kapladi
Dünya hali sektörünü Istanbul CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuari sararken fuar alaninin toplamda yüzde 75’inden fazlasi bir bölümünü kaplayan Gaziantepli 159 firma hazirliklarini tamamlayarak Istanbul’a gitti. Halicilar için yeni bir dönemin baslayacagina inandigini ifade eden Baskan Kaplan fuar öncesi hali sektör temsilcileriyle son durum degerlendirmesi yaptiklarini da sözlerine ekledi. 5 Aralik 2023 Sali günü saat 11’de açilisi gerçeklestirilecek olan CFE Hali ve Yer Kaplamalari Fuari Istanbul 2023 fuarinin 8 kasim 2023 tarihine kadar devam edecegi de açiklandi.
