7. Kar Spor Ida Ultra Maratonu Tamamlandi
Balikesir’in Edremit ilçesinde bu yil 7’incisi düzenlenen “Kar Spor Ida Ultra Maratonu" sona erdi.

"Ida Ultra" kategorisinde erkeklerde Özgür Sancak, kadinlarda ise Sahar Samodian birinci oldu. "Half Ultra" kategorisinde erkeklerde Helio Fumo, kadinlarda Selma Altundis ilk sirada geldi. "Run Zeus" kategorisinin erkeklerde birinciligi Mikhail Venediktov, kadinlarda ise Tugçe Karakaya elde etti. Erkeklerde Gabriele Pace’nin birinci oldugu "Köy Kosusu" kategorisini ise kadinlarda Eli Anne Dvergsdal ilk sirada tamamladi. Maratona bu yil ilk kez eklenen “Sekizbuçuk” kategorisinde kosan erkeklerde Enes Kizilcik birinci olurken kadinlarda ise Betül Esner ilk sirada bitirdi.
Kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Canli, Kar Spor Yönetim Kurulu Baskani Selami Alaftargil ve protokol üyeleri tarafindan verildi.
Edremit Belediye Baskan Yardimcisi Tayfun Canli “Kazdaglari dogasiyla, kuzey Ege’nin denizinin mavisi ile oksijenin bollugu ile dünyanin her yerinden gelen yaklasik bin 700 katilimcinin kosusuyla maraton tamamlandi. Önümüzdeki sene 8. ultra maratonda herkesi yeniden güzel Edremit’imize Kuzey Ege’nin incisi Kazdaglari eteklerine yeniden bekliyoruz.” dedi.
Kar Spor Yönetim Kurulu Baskani Selami Alaftargil “Geçen yarista da 15 kilometre yürüdüm. Kosma için biraz antrenman gerekiyor. Bugünkü 8,5 kilometreyi tamamladim. Böyle bize de hem de bir enerji katiyor, büyük bir keyif katiyor. Çünkü zeytin agaçlarinin oldugu bir bölgede denize dogruda bir manzara esliginde kosmak, yürümek bu yakalayabileceginiz bir adrenalin degil. Burada bunu yakaladik” diye konustu.
Alaftargil, Avrupa’da ve Amerika’da yaygin olan patika kosusuna katkida bulunarak yayginlastirmayi hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Güre Mahallesi’ndeki bir termal tesiste gerçeklestirilen ödül töreninde Ida Ultra Maratonu’nda dereceye giren sporculara madalyalari verilerek, zeytinyagi hediye edildi.
