Kayseri'de Mekke'nin Fethi Ve Kudüs Gecesi Programi Düzenlendi

Kayseri’de Anadolu Gençlik Dernegi (AGD) ve Milli Gençlik Vakfi tarafindan düzenlenen Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programinda konusan AGD Kayseri Sube Baskani Yusuf Sahin, “Islam alemi ve mazlum cografyalar her gün agir bedeller ödemeye ve acilar çekmeye devam ediyor” dedi.

Kayseri'de Mekke'nin Fethi Ve Kudüs Gecesi Programi Düzenlendi
Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürlügü 1. Alaeddin Keykubad Konferansa Salonu’nda düzenlenen programa, Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arikan, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Isletmeler ve Istiraklar Daire Baskani Cenani Ayaydin, ADG Kayseri Sube Baskani Yusuf Sahin, dernek üyeleri ve vatandaslar katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda Kur’an-i Kerim tilaveti yapildi. Programda açilis konusmasini yapan AGD Kayseri Sube Baskani Yusuf Sahin, “Anadolu Gençlik Dernegi mensuplari olarak bizler iyinin, dogrunun, güzelin, faydalinin ve adil olanin yeryüzünde hakim olmasi için mücadele eden, ayni inanci paylasan, her renkten ve irktan, herkesi kardes bilirken hangi renkten ve irktan olursa olsun tüm mazlumlarin yaninda olmayi eyledik. Degerli misafirlerimiz, zulüm ve baskiya dayanan siyasi anlayislari vicdanlari karartacak boyutlara ulasan eylemci tutkusunu, sömürüye dayanan zenginligi, ahlaki degerlerden, yoksun paylasmayi zarar kabul eden ve insanlari önemsemeyen teknolojiyi, haksizliklara karsi ses çikarmayan bir dini toplumun yok olusunda en tehlikeli faktörler olarak görmekteyiz. Bugün yeryüzünde siyonist ve emperyalist güçler Islam ülkelerinde ve mazlum cografyalarda zulümlere devam etmektedir. Zulmün ve terörün tüm yüzlerini gördügümüz zamanlardan geçmekteyiz. Islam alemi ve mazlum cografyalar her gün agir bedeller ödemeye ve acilar çekmeye devam ediyor. Ilk kiblemiz Mescidi Aksa, kutsal topragimiz Kudüs, Filistin, Gazze, uluslararasi camiada mesrutiyeti bulunan ve devlet olarak taninan fakat gerçekte terör örgütü olan Israil’in saldirilariyla isgal ve mezalim altinda inlemektedir. Biz biliyoruz ki bugün siyonizmin her türlü fesadi yeryüzüne yayabiliyor. Küresel emperyalizm tüm dünyada sömürdükleri ülkeleri dönüstürme çabasi içerisinde kendi planlarini uygulamakta dini, irki, ne olursa olsun bütün mazlum cografyalardaki zulmün, zulüm düzeninin devam etmesi insanlari duyarsizlastirma, politikalari ile uyusturmakta ve hakikati gizlemeye çalismaktadir. Dünyanin bir kisminda insanlar açlik, yoksulluk, zulüm yasarken diger kisminda ise eglence sektörünün renkli isiklari ile gözleri boyanmakta ve farkli suni gündemler ile insanlar gerçeklikten uzaklastirilmaktadir. Bu gündemlerden bir tanesi de tarihimiz kültürümüz ve inancimiz ile alakasi olmayan yilbasi etkinlikleridir. Islam ülkelerinde ve mazlum cografyalarda, emperyalizm eliyle meydana gelen problemler ve gözyaslari hala devam etmektedir. Islam cografyalarina yönelik yapilan saldirilarin tahammül düzeyi asilmis ve dayanilmaz bir noktaya ulasmistir” seklinde konustu.

Ilahilerin söyledigi programda, Filistin için de dualar edildi.
Kaynak: İHA