Oglunu Kaybeden Annenin Feryadi, Organize Suç Örgütünü Çökertti

Antalya’da ’Tefecilik’, ’Nitelikli dolandiricilik’ ve ’Yagma’ suçlarindan yaklasik 11 milyar lira gelir elde ettikleri belirlenen suç örgütü "Çukur Çetesi" Kafes-24 operasyonuyla yakalandi. Bir annenin 28 yasindaki oglunun intihar ederek yasamina son vermesinin ardindan baslatilan operasyonla gözaltina alinan 48 süpheli adliyeye sevk edildi.

Kemer ilçesinde yasayan bir kadin, oglunun tefecilerin agina düsüp intihar ederek yasamina son vermesinin ardindan, olayin pesini birakmadi. IL Jandarma Komutanligi’na gelen kadin, oglunu hayattan koparan tüm süreci detayli sekilde kadin subaylara anlatti. Gerekli bilgi ve belgelerin toplanmasinin ardindan konu savciliga tasindi.

Kemer Cumhuriyet Bassavciligi talimatlariyla Antalya Il Jandarma Komutanligi, Jandarma Genel Komutanligi Istihbarat Baskanligi ve Jandarma Genel Komutanligi KOM Daire Baskanligi isbirligi ile toplam 404 personelin katilimiyla; Kemer, Kumluca, Finike, Kas ve Demre ilçelerinde ’Çukur Çetesi’ olarak belirlenen organize suç örgütüne yönelik operasyon yapildi.

Il Jandarma Komutanligi tarafindan yapilan 7 aylik istihbarat çalismalari neticesinde, ’Suç islemek amaciyla örgüt kurma’, ’Tefecilik’, ’Nitelikli yagma’, ’Nitelikli dolandiricilik’ ve ’Suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklama’ suçlarini silahli olarak isledigi belirlenen suç örgütüne yönelik arastirmada, 50’yi askin magdur ve 48 süpheli belirlendi. 7 aylik takibin ardindan gerçeklestirilen operasyonla 48 süpheli gözaltina alindi, arasinda siyasilerinde oldugu 4 süpheliyi yakalama çalismalarinin devam ettigi bildirildi.



Suç örgütünün, mali sikinti çeken kisilere faizle para verdigi, ödeyemeyenler üzerinde baski kurarak intihara sürükledigi, kendilerine para talebiyle gelen magdurlari baska tefecilere yönlendirerek borçlandirdiklari, magdurlara piyasa degerinin çok üzerinde ve faizle araç sattiklarini ifade etti.

Süphelilerin magdurlardan alacaklarini hile, tehdit ve cebirle tahsil ettikleri, verdikleri çeklerin günü geldiginde "konkordato" ilan ederek borçtan kurtulmaya çalistiklari, süphelilerin diger ülkelerden Türkiye’de ilk kez kullanilan "Hawala" yöntemi ile kara para transferi yaptiklari tespit edildi.

Operasyon sonucunda 3 tabanca, 15 av tüfegi, 85 tapu, 680 senet, 380 çek, 18 bin 500 araç satisi sözlesmesi, 800 vekaletname, 80 banka cüzdani, 60 kredi karti, 2 kripto para soguk cüzdan, 80 para transferi içeren ajanda, 11 milyon lira, 66 cep telefonu, 36 bin dolar ve 80 bin lira, 33 kilo altin ele geçirildi.

MASAK raporlari dogrultusunda Çukur Çetesi’nin bugüne kadar islemis olduklari suçlardan el ettikleri yaklasik 11 milyar lira degerindeki malvarliklarina (banka hesaplari, tasinmazlar, lüks araçlar ve 81 sirket) el konuldu.

Jandarmadaki islemleri tamamlanan 48 süpheli genis güvenlik önlemi altinda Kemer Adliyesine sevk edildi.

Il Jandarma Komutanliginin paylastigi görüntülerde, ekiplerin çikmasi, belirlenen adreslerde arama yapmasi, ele geçirlen, silahlar, lüks araçlar, tapu, altin ve balya balya paralar, bazi süphelilerin evlerinden alindiklari anlar yer aldi.
Kaynak: İHA