Türkiye Vodafone Vakfi'ndan 16 Yilda 1,5 Milyar TL'lik Sosyal Katki
‘Iyilik için teknoloji’ vizyonuyla faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfi, 2023’te de bireylerin ve toplumun hayatini kolaylastirmaya devam etti. Son 16 yilda reel degeri 270 milyon TL olan vakfin projelerinin ortaya çikardigi sosyal katki 1,5 milyar TL’ye ulasti.
Toplumsal degisim ve gelisimin öncüsü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Türkiye Vodafone Vakfi, 2023’te de teknolojinin gücünü kullanarak toplumsal ihtiyaçlara yanit veren çalismalar yapmaya devam etti. Vakfin hayata geçirdigi projelerin reel degeri 16 yilda 270 milyon TL olurken, ortaya çikardigi sosyal katki ise 1,5 milyar TL’ye ulasti. Vakfin ‘Yarini Kodlayanlar’ projesi 300 bini askin çocuga, ‘Dijital Benim Isim’ projesi ise 15 binin üzerinde kadina ulasti. Vakif, bu projelerini deprem bölgesine de tasiyarak yaralarin sarilmasina destek oldu. Depremden en çok etkilenen 11 ilde hayata geçirilen ‘Yarini Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ projesiyle 81 bini askin çocuga ulasan Vakif, ‘Dijital Benim Isim’ projesi kapsaminda 3 ilde kurdugu 15 egitim konteyneriyle de 2 binden fazla kadina el sanatlari egitimi verdi. Vakif ayrica, AÇEV is birligiyle 3 ilde açtigi Çocuk ve Aile Merkezleri ile 2 binin üzerinde kisinin hayatina dokundu.
Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Türkiye Vodafone Vakfi Baskani Hasan Süel, “Vakif olarak, kuruldugumuz günden bu yana, ‘Iyilik için teknoloji’ vizyonuyla faaliyetlerimize yön veriyoruz. Tüm projelerimizi, ülkemizin toplumsal gereksinimleri dogrultusunda, arastirmalar sonucu belirledigimiz sosyal ihtiyaç haritasina göre sekillendiriyoruz. Sosyal hayatin olanaklarindan yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlik gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldirmak için çalisiyoruz. Kadinlar ve çocuklar, öncelikli odak alanlarimizi olusturuyor. Vakfimizin çatisi altinda sürdürdügümüz projelerin reel degeri 16 yilda 270 milyon TL olurken, ortaya çikardigi sosyal katki ise 1,5 milyar TL’ye ulasti. Deprem felaketiyle birlikte yaralara nasil merhem olabiliriz diye düsündük ve mevcut projelerimizi deprem bölgesinin ihtiyaçlarina uyarladik. Bölgedeki çocuk ve kadinlarin desteklenmesi için hayata geçirdigimiz ‘Yarini Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ projesi, ‘Dijital Benim Isim’ egitim konteynerleri ve Çocuk ve Aile Merkezleri ile bugüne kadar binlerce kisiye ulastik. Konteyner kentler var oldugu sürece biz de bölgede olmaya devam edecegiz” seklinde konustu.
Depremzede çocuklara kodlama egitimi
Türkiye Vodafone Vakfi, Habitat Dernegi is birligiyle deprem bölgesinde ‘Yarini Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ adi altinda yeni bir proje hayata geçirdi. Proje kapsaminda Adiyaman, Kahramanmaras, Malatya ve Hatay’da açilan konteyner teknoloji siniflarinda ve afetten etkilenen 11 ildeki köy, çadir kent ve konteyner kentleri ziyaret eden gezici egitim çadirinda 7-14 yas arasi çocuklar için müzik ve masal atölyeleri, kodlama egitimleri ve çesitli sosyal etkinlikler düzenleniyor; oyun terapisiyle psikososyal destek saglaniyor. Bugüne kadar 81 bini askin çocuga ulasilan projede nihai hedef ilk yilda 100 bin çocuga ulasmak olarak belirlendi. Proje kapsaminda liseli gençlere yönelik olarak ‘Afete Teknolojik Çözümler Hackathonu’ da düzenlendi.
Depremzede kadinlara el sanatlari egitimi
Vakif, “Dijital Benim Isim” projesini de bölgeye uyarlayarak Kahramanmaras, Hatay ve Adiyaman’da toplam 15 egitim konteyneri kurdu. Bu konteynerlerde kadin kursiyerlere geleneksel el sanatlari kurslarina katilma ve el emegi ürünler üretme imkâni sunan Vakif, bölge özelinde gelistirdigi ‘Dijital Dünyaya Giris’ egitimleri ile de kadinlarin dijital becerilerini gelistirmelerine ve ürettikleri geleneksel ürünleri dijital kanallarda satmalarina destek oluyor. Projeyle bugüne kadar 2 bini askin kadina ulasildi.
Afet bölgesine Çocuk ve Aile Merkezleri
Vakif, afet bölgesinde yasayanlarin desteklenmesi amaciyla Anne Çocuk Egitim Vakfi (AÇEV) is birligiyle de bir proje gerçeklestirdi. Proje kapsaminda Adiyaman, Gaziantep ve Hatay’da kurulan Çocuk ve Aile Merkezleri’nde, depremden etkilenenlerin psikososyal yönden desteklenmesi, çocuklarin ögrenme kayiplarinin telafi edilebilmesi, anne babalarin ebeveynlik rollerinde güçlendirilmesi ve bu süreçte çocuklarinin gelisimini destekleme becerilerinin artirilmasi, ayni zamanda genç kadinlarin güçlenmesine yönelik çalismalar yapiliyor. Projeyle bugüne kadar 2 bini askin kisiye ulasildi. Merkezlerde ilk yil 4 bin 500 çocuk ve ebeveyn ile birlikte 2 bin 500 genç kadina da erisilmesi hedefleniyor.
‘Kirmizi Isik’ 378 bin kez indirildi
Vakif, 2023’te teknolojinin gücünü kullanarak kadinlarin siddetten korunmasina destek olmayi da sürdürdü. Vakfin 9 yil önce hayata geçirdigi ‘Kirmizi Isik’ uygulamasi, kadinlarin siddete maruz kaldigi anlarda kolluk kuvvetleri ya da yakinlarina kolaylikla haber verebilmesini sagliyor. Uygulama bugüne kadar 378 bin kez indirildi.