Kütahya'da 'Sehitlerimiz, Filistin Ve Biz' Konulu Konferans

Kütahya Il Müftülügü tarafindan düzenlenen ’Sehitlerimiz, Filistin ve Biz’ konulu konferansa konusmaci olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yasin Pisgin katildi.

Kütahya'da 'Sehitlerimiz, Filistin Ve Biz' Konulu Konferans
Kütahya Il Müftülügü Konferans Salonu’ndaki konferans, Kur’an-i Kerim tilaveti ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yasin Pisgin, sözlerine Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde sehit düsen 12 Mehmetçige Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakinlarina bassagligi dileyerek basladi.

Gazze’de 20 bin kisinin en agir savas suçlariyla katledildigini belirten Pisgin, "Su anda Gazze’de yasanan olaylar kanimizi donduruyor. Kaninizin donmasi için Müslüman olmaniza gerek yok, insan olmaniz yeterli. Bu savasta bir insanlik drami yasaniyor. Israil acimasizca sivil halka saldirarak çocuklari ve kadinlari hedef aliyor. Islam’da savasmanin da bir usulü vardir. Eger savasmak gerekiyorsa savasmanin da, öldürmenin de bir usulü vardir. Peygamber Efendimiz bazi cenklere katilmamis, ordusu cenge giderken Medine’nin disina kadar ordusunu yolcu edermis ve sehadet parmagini sallayarak, ordunun gözünün içine bakarak ’Kadina, çocuga, yasliya ve din adamina dalasanin, satasanin cihadi yoktur’ diyerek bunu cihat olarak kabul etmezmis. Simdi baktigimizda Israil kadin, çocuk, yasli demeden sivil halka vahseti yasatiyor. Bugün bu savasi çikaranlar geçmiste peygamberlerini katletmisler ve onlarin torunlari bugün ayni azginliklarini devam ettiriyorlar” diye konustu.

Kütahya Il Müftüsü Dr. Irfan Açik, Pisgin ve katilimcilara tesekkür etti.
Kaynak: İHA