Baskan Dinçer Açiklamasi '2024 Yilinda Sifir Atigi Daha Da Yayginlastiriyoruz'

Aksaray Belediyesi Toplama Ayirma Tesisi ve I. Sinif Atik Getirme Merkezi’nde son bir yilda bin 284 ton atigin ekonomiye kazandirildigini açikladi.

Baskan Dinçer Açiklamasi '2024 Yilinda Sifir Atigi Daha Da Yayginlastiriyoruz'
Aksaray Belediyesi tarafindan geçtigimiz yil isletmeye açilan Toplama Ayirma Tesisi (TAT) ile I. Sinif Atik Getirme Merkezinde aylik ortalama 107 ton atik ayristirilarak ekonomiye kazandiriliyor. Belediye Baskani Evren Dinçer, Toplama ve Ayirma Tesisinde 2023 yilinda kademeli olarak kapasite artisi yapildigini ve tesiste aylik ortalama 107 ton atik ayristirilarak ekonomiye kazandirildigini söyledi.

Sürdürülebilir atik yönetimi amaci ile hayata geçirilen Toplama Ayirma Tesisinde geri dönüsebilen cam, kagit, metal ve plastik gibi atiklarin ayristirildigini hatirlatan Baskan Dinçer, “Sehrimizin gelecegi için önem arz eden projelerden olan Toplama Ayirma Tesisi ve I. Sinif Atik Getirme Merkezi ile gelecege temiz bir çevre birakmayi hedefledik. Sifir atik bilinci ile farkindaligin artirilmasi ve uygulamanin yayginlastirilmasi öncelikli amaçlarimiz arasinda yer aliyor. 2024 yilinda sürdürülebilir çevre anlayisi çerçevesinde sifir atiginin çalisma alanini genisletilerek toplumun geneline yaymayi hedefliyoruz” dedi.



“Hem ekonomiye kazandirdik hem de çevreye”

Belediye Baskani Dinçer, Hacilar Harmani Mahallesi’nde isletmeye açilan Toplama Ayirma Tesisi ile atiklarin dogru bir sekilde toplanmasi, geri dönüstürülmesi veya güvenli bir sekilde bertaraf edilip daha sonra ekonomiye kazandirildigini söyledi.

Aksaray’da basarili bir sürdürülebilir atik yönetimi uygulandiginin altini çizen Belediye Baskani Dinçer açiklamasinin devaminda; “Bu tesisimiz sayesinde geri dönüsümü mümkün olan atiklari ayristirmak suretiyle tekrar ekonomiye kazandiriyoruz. Tesisimizde 2023 yilinda ayrisma isleminden sonra bin 284 ton atik geri dönüsüm firmalarina nakledildi. Ayrisma islemi öncesini düsünürsek isleme aldigimiz atik miktari bu rakamlarin daha da üstündedir. Bin 284 ton atigi bir yigin olarak degerlendirirsek, bu tesisimiz olmasaydi? Sehrimizde çöp daglari olusurdu. Atiklar çevrede kalir, çevre kirliligi ve su kirliligine neden olurdu. Atiklari dogaya zarar vermeden bertarafini saglayan tesisimiz araciligiyla sehrimizi bu devasa atik yiginlarindan kurtardik. Hem ekonomiye kazandirdik hem de çevre, su, hava ve görüntü kirliligini önlemis olduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA