Pakistan'da Yolcu Otobüsüne Saldiri Açiklamasi 8 Ölü

Pakistan’in Baltistan eyaletinde silahla ates açilan yolcu otobüsünün kontrolden çikarak kamyonla çarpismasi sonucu 8 kisi hayatini kaybederken, 26 kisi de yaralandi.

Pakistan’in Gilgit-Baltistan eyaletine bagli Chilas sehrinde yolcu otobüsüne ates açildi. Saldirinin ardindan kontrolden çikan yolcu otobüsü kamyonla çarpisti ve çarpismanin etkisiyle kamyon alev aldi. Kazada 8 kisi hayatini kaybederken, 26 kisi yaralandi.

Yetkililer, “korkakça gerçeklestirilen eylemde” 2 Pakistan askerinin hayatini kaybettigini ve Özel Koruma Birimi’nden bir personelin de yaralandigini açikladi.

Diamer Emniyet Müdürü Sardar Shehryar, olay yerine ulasan polislerin ölü ve yaralilari hastaneye naklettigini belirtirken, yanan kamyonun soförünün de yasamini yitirdigini ifade etti.

Gilgit-Baltistan Içisleri Bakani Shams Lone ise otobüse yapilan saldiriyi “terör saldirisi” olarak nitelendirirken, saldirganlarin adalete teslim edilecegi sözünü verdi.

Saldiriyi henüz üstlenen olmazken, Tehreek-e-Taliban Pakistan’in (TTP), geçtigimiz yil Pakistan hükümeti ile yapilan ateskesin sona ermesinin ardindan özellikle Hayber Pakhtunkhwa ve Belucistan’da terör faaliyetlerini artirdigi biliniyor.
Kaynak: İHA