'Sanayinin Gizli Tarihi Ve Adana' Paneli

Çukurova Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nde moderatörlügünü Prof. Dr. Azmi Yalçin’in yaptigi ‘Sanayinin Gizli Tarihi ve Adana’ adli panelde Kastamonu Entegre Direktörü Ergin Turan, istiklal ve üretime dikkat çekti. Gazeteci Mehmet Ulugtürkan da 100 yil önce gerçeklestirilen Izmir Iktisat Kongresi’ni en dogru anlayan sehir Adana’nin yeni bir hamleye ihtiyaç duydugunu söyledi.

'Sanayinin Gizli Tarihi Ve Adana' Paneli
Gazeteci Mehmet Ulugtürkan, 100 yil önce gerçeklestirilen Izmir Iktisat Kongresi sonuçlarini en dogru içsellestiren sehrin Adana oldugunu söyledi.

Kurtulus Savasi’ni ekonomik basariyla taçlandirmak isteyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Izmir Iktisat Kongresi’nin düzenlenmesine önderlik ettigini belirten Ulugtürkan, “Adana bu kongrede alinan kararlara en hizli cevap veren sehir oldu. Bu da sehre Cumhuriyetin sanayi kenti unvani kazandirdi” dedi.

Çukurova Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nde gerçeklestirilen moderatörlügünü ÇÜ Ögretim Üyesi Prof. Dr. Azmi Yalçin’in yaptigi ‘Sanayinin Gizli Tarihi ve Adana’ adli panelde konusan Gazeteci Mehmet Ulugtürkan, “Bu kongrenin amacini içsellestiren Adana, Cumhuriyetin en önemli sanayi ve tarim sehri olmayi basardi. Simdi ayni basari için bir hamleye daha ihtiyaç var. O da her sektörde katma deger siçramasi. Adana’nin stratejik önemi her geçen gün artin tarimda, Ceyhan’la petrokimyada ve güçlü üniversiteleriyle inovasyonda bunlari yapabilecek potansiyeli var” diye konustu.

Kastamonu Entegre Fabrika Direktörü Ergin Turan da ‘Sanayinin Gizli Tarihi’ baslikli sunumunda istiklalin ancak üretimle saglanabilecegine dikkat çekti. Turan, Avrupa’nin ihracati en üst seviyeye çikaran, ithalati da en aza indiren merkantilizm akimiyla gelistigini belirterek, Güney Kore’nin de bu yöntemle ekonomisini büyütmeyi basardigini anlatti. Türkiye’nin deger üretebilmesi için daha fazla inovatif girisimciye ihtiyaci bulundugunu anlatan Turan, “Inovasyonu hayatimizin her alanina yerlestirmek ve içsellestirmek zorundayiz. Bugün buradan ögrencilere sesleniyorum. Çogunuzun kendi patronu olmasi gerekiyor. Kurumlarda görev alsaniz bile sizden girisimcilik ve inovasyon beklenecek” dedi.

Kastamonu Entegre’de kurum içi girisimcilik ve inovasyon örneklerini anlatan Turan, sunumunu Gandi’nin ‘Tuz Yürüyüsü’ ve Ermenistan- Azerbaycan savasinda Ermenistan’da Türk ürünlerini boykot çagrisi yapan afislerle renklendirdi.

Fakülte ögrencilerinin yani sira Çukurova Üniversitesi ögretim üyeleri ve Girisimcilik Ekosistemi Dernegi Baskani Esra Özden’in katildigi panel sonrasi yazar Mehmet Ulugtürkan, Kurtulus Savasi romanlarini imzaladi.
Kaynak: İHA