Kapali Ameliyatlar 3D Görüntüleme Teknolojisi Ile Gerçeklesiyor

Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi Yenibogaziçi’nde küçük kesi ile yapilan kapali ameliyatlar, 3D teknolojisinden yararlanilarak yapiliyor. Genel cerrahi, gögüs cerrahisi, kalp damar cerrahisi, kadin hastaliklari ve üroloji gibi pek çok bransta kullanilabilen 3 boyutlu görüntüleme teknolojisinde, 3D kamera sistemine bagli monitörler ve özel gözlüklerden yararlaniliyor. Bu teknoloji sayesinde ameliyatlarda komplikasyon riski azalirken, hastalarin iyilesme süreci de hizlaniyor.

Kapali Ameliyatlar 3D Görüntüleme Teknolojisi Ile Gerçeklesiyor
Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi Yenibogaziçi’nde kapali ameliyatlarda kullanilmaya baslanan 3D görüntüleme teknolojisi, cerrahi travmayi, hastanede kalis süresini ve ameliyat sonrasi agriyi azaltarak hastanin daha konforlu bir tedavi süreci geçirmesine de imkan sagliyor. 3D kamera sistemine bagli monitörler ve özel gözlükler sayesinde elde edilen yüksek çözünürlüklü görüntüler, en komplike ameliyatlari bile daha kolay hale getiriyor.

Kapali ameliyatlarda cerrahlar yaygin olarak 2 boyutlu görüntüleme sistemleri kullaniyor. Ancak gelisen teknoloji ile birlikte kullanilmaya baslanilan 3D görüntüleme yöntemleri, cerrahlara çok daha gerçek bir görüntü imkani saglayarak özellikle komplike islemlerde ameliyat süresini ve hata oranini azaltiyor. Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi Yenibogaziçi’nde de kullanilmaya baslanan 3D görüntüleme sistemleri olusturdugu derinlik hissinin verdigi anatomiye hakimiyet ve genis çalisma alani, ameliyatin tüm asamalarinda cerrahlara daha güvenli ve daha kararli hareket imkani sagliyor.

3D görüntüleme sistemlerinin avantajlari

Cerrahi robotlarda da tercih edilen açik üç boyutlu ekran, cerrahin konsol basinda degil cerrahi ekibiyle birlikte ayni ekrana bakarak uyum içinde ameliyatlari yapmasini sagliyor. Cerrahi alanin çok daha net görülebilmesine imkan saglayan sistemle, insan gözünün göremeyecegi boyuttaki dokular da çok daha net bir sekilde görünür hale geliyor. Üç boyutlu kamera ve ekran disinda, cerrahin komutlarina çok hassas bir sekilde yanit vermesini saglayan, adeta bir robot gibi çalisan pnömatik kol da en karmasik ameliyatlari çok daha kolay hale getiriyor. Bu hakimiyet ile komplikasyon riski de minimuma iniyor.

Prof. Dr. Askin Ali Korkmaz: “Yeni üç boyutlu ekran ve pnömatik kol ile yapilan kapali ameliyatlar güvenle gerçeklestiriliyor”

Tip alanindaki teknolojik gelismelerin cerrahi branslara büyük kolayliklar sagladigini ve ameliyatlarin çok daha küçük kesilerden daha güvenli bir sekilde yapilabildigini söyleyen Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi Yenibogaziçi Bashekimi ve Kalp Damar Cerrahi Prof. Dr. Askin Ali Korkmaz, Yakin Dogu Üniversitesi Hastanesi Yenibogaziçi’nde kullanima sunulan üç boyutlu kamera, ekran ve pnömatik koldan olusan yeni sistem ile kapali ameliyatlarin, klasik laparoskopi monitörleri tarafindan saglanan iki boyutlu görüntülere göre hem hasta hem de hekim konforuna yönelik büyük avantaj sagladigini ifade etti.

Prof. Dr. Askin Ali Korkmaz, “Yüksek çözünürlüklü görüntüleme özelligi sayesinde, operasyon sirasinda kaliteli görüs ve derinlik duygusu elde ediliyor, islemler hassasiyetle yapilabiliyor. Ameliyatlarda komplikasyon riski azaliyor, hastalarin iyilesme süreci hizlaniyor” dedi.

Kaynak: İHA