Gazzeli Hasta Ve Yaralilari Tasiyan Ikinci Uçak Türkiye'ye Ulasti

Israil saldirilari nedeniyle Gazze’den Misir’a geçisleri saglanan 26 hasta ve beraberindeki 32 refakatçiyi tasiyan Milli Savunma Bakanligina ait ikinci uçak Türkiye’ye ulasti.

Gazzeli Hasta Ve Yaralilari Tasiyan Ikinci Uçak Türkiye'ye Ulasti
Türkiye, Misir ve Israil koordinasyonda yürütülen 6. tahliye sürecinde 75 hasta ve 74 refakatçiyi tasiyan uçak saat 16.00 siralarinda Etimesgut Askeri Havalimanina getirilmisti. Bu çerçevede Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarinin ardindan tedavilerine devam edemeyen 26 hasta ve 32 refakatçiyle Misir’in El-Aris Havalimanindan havalanan Milli Savunma Bakanligina ait C130 tipi ikinci uçak, saat 18.55’te Etimesgut Havalimanina ulasti. Saglik Bakan Yardimcisi Tolga Tolunay, Etimesgut Askeri Havaalani’na getirilen Gazzelileri havalimaninin apronunda karsiladi.

Öte yandan, tedavilerinin devamliligini saglamak için ikinci uçakla Türkiye’ye getirilen hastalara refakat etmek üzere 9 kisilik saglik ekibi uçak içerisinde yerini aldi.

Etimesgut Askeri Havalimani’nda hazir bekletilen ambulanslara alinan hastalar, hizli bir sekilde Bilkent ve Etlik Sehir Hastanesi ile Yenimahalle Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi.

Böylelikle Türkiye, Misir ve Israil koordinasyonda gerçeklestirilen 6. tahliyeyle birlikte bugüne kadar getirilen hasta ve yarali sayisi toplam 283’e ulasirken, refakatçilerle birlikte 536 Gazzeli Türkiye’ye getirilmis oldu.
Kaynak: İHA