Gazeteciler Terörle Mücadeleyi Anlatti

Basaksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Yeni Medya Söylesilerine deneyimli gazeteciler Nedim Sener ve Türker Akinci konuk oldu. Sener ve Akinci, “Terör Örgütleri ve Demir Yumruk Türkiye” baslikli söyleside terör örgütlerine karsi verilen mücadeleyi degerlendirdi.

Gazeteciler Terörle Mücadeleyi Anlatti
Basaksehir Belediyesi, “14 yildizli” Yeni Medya Akademi çatisi altinda gençleri sektörün en deneyimli isimleriyle bir araya getirmeye devam ediyor. Basaksehir Belediyesi Sehir Sanat Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Muhammed Ali Öztürk’ün moderatörlügündeki Yeni Medya Söylesileri’ne katilan deneyimli gazeteciler Nedim Sener ve Türker Akinci, Yeni Medya Akademi kursiyerleri ve Basaksehirlilerle bir araya geldi. “Terör Örgütleri ve Demir Yumruk Türkiye” konusunun ele alindigi söylesiyi Basaksehirliler ilgiyle takip etti.

“Terörle mücadele kararlilikla devam ediyor”

Türkiye’nin sinir ötesi ve yurt içi terör operasyonlarini degerlendiren gazeteci Nedim Sener, “Suriye’de yaptigimiz operasyonlarda belli noktalari kontrol altina aldik. Kalan kisimlarda ise terör örgütlerinin yapilanmasi devam ediyor. Özellikle IHA ve SIHA’larimiz terör örgütlerine göz açtirmiyor ama tehlike bitmis degil. Terörle mücadele her noktada büyük bir kararlilikla devam ediyor. Bizim köklü bir tarihimiz var. Tarihimizin her döneminde ülkemizin toprak bütünlügünü bozmamak için mücadele verdik. Bu mücadelemiz bugün de ayni kararlilikla devam ediyor” seklinde konustu.

“Terörle mücadelede ciddi yol aldik”

Türkiye’nin terör örgütlerine göz açtirmadigini söyleyen gazeteci Türker Akinci, “Sözde terör devleti kurulmasi için planlar yapildi ama Türkiye bu planlari tamamen bozdu. Terörle mücadelede, savunma sanayisinde ciddi yol kat ettik. Kendi uçagimizi, kendi mühimmatimizi kendimiz üretir konuma geldik. Türkiye, bu güç ile devam ettikçe daha çok plan bozacaktir. Uzun yillar sahada muhabirlik yaptim. Özellikle hendek operasyonlarinin bazi noktalarinda çatismalar bitmedi. En çok sehidimizi Nusaybin’de verdik. Bir süre sonra anladik ki FETÖ ile PKK iç içe, kol kola olduklari için bu operasyonlar sonuca erdirilemedi. Bununla ilgili yapilan temizlik çalismalarinin ardindan operasyonlar tamamlandi ve terör örgütleri temizlendi” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA