Antalyalilar 23. Uluslararasi Piyano Festivali'nde Candan Erçetin Konseriyle Costu

23. Uluslararasi Antalya Piyano Festivali kapsaminda Türk müziginin güçlü sesi Candan Erçetin, Antalya Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde ’Atatürk’ün Sevdigi Sarkilar’ konseriyle Antalyali sanatseverlerle bulustu.

Antalyalilar 23. Uluslararasi Piyano Festivali'nde Candan Erçetin Konseriyle Costu


Cumhuriyet’in 100. Yili etkinlikleri kapsaminda festival programina alinan ’Atatürk’ün Sevdigi Sarkilar’ Konseri, Cam Piramit’i dolduran yaklasik 2 bin sanatseverin katilimiyla gerçeklesti. Antalya Devlet Senfoni Orkestrasi esliginde sahne alan Candan Erçetin’in sesiyle hayat bulan sarki ve marslar gece boyu cosku yasatti.

Sef Hakan Kalkan yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrasi ve Piyanist Nuri Irmak esliginde sahne alan Candan Erçetin, izleyicilerin hep bir agizdan söyledigi Atatürk’ün sevdigi sarkilardan olusan repertuarina Gençlik Marsi ve Izmir Marsi ile devam etti.

Baskan Böcek’den çiçek ve plaket

Konser sonunda Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, sef Hakan Kalkan, Piyanist Nuri Irmak ve Candan Erçetin’i muhtesem performanslarindan dolayi kutlayip çiçek ve plaket takdim etti. Baskan Böcek, sanatçi Candan Erçetin’e tesekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100. Yili kutlu olsun. Cumhuriyet’in 100. Yilinda ve Piyano Festivali kapsaminda böyle anlamli bir konser verdigi için, Atatürk sarkilariyla, bizlere Atatürk’ü bir kez daha yasattigi için tesekkür ediyorum. Bu vesileyle, tüm Antalyali hemserilerimin yeni yilini da kutluyorum. 2024 savasin, siddetin, istismarin olmadigi, konserlerin iptal edilmedigi bir yil olsun” dedi.

Bu yil Cam Piramit’e alinan etkinliklerle daha çok müziksevere ulasan ve ilçelerdeki programlariyla kente yayilan Uluslararasi Antalya Piyano Festivali, 22 Aralik’a kadar konserlerle devam edecek.
Kaynak: İHA