Karabük'te 371 Milyon Lira Sosyal Destek

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Sahin, Karabük’te 371 milyon 851 bin 861 TL sosyal destek saglandigini açikladi.

Karabük'te 371 Milyon Lira Sosyal Destek
AK Parti olarak göreve geldiklerinde Türkiye’nin orta gelismis endeksiyle ölçüldügünü, simdi ise çok yüksek insani gelismislik düzeyine ulasildigini anlatan Sahin, sosyal yardim kaleminin ise dönemlerinde 4’den 50’nin üzerine çikartildigini belirtti.

Karabük’te de sosyal refahin geçmise göre çok yükseldigini ve daha da yükseltmek için durmadan çalistiklarini ifade eden Sahin, "Hizmet anlayisimiz, bir sinifin veya bir kesimin degil, tüm vatandaslarin refahini ve mutlulugunu saglayacak sosyal politikalarin yürütülmesi. Sosyal hizmet konusunda Karabük’ümüzde çok titiz çalismalar yürütüyoruz. Mahalle mahalle, sokak sokak, hane hane tarama yapiliyor, kapi kapi geziliyor. Özellikle muhtarlarimiz bu konuda bir köprü vazifesi görüyor. Vatandaslarimiz, devletimizin her an yaninda oldugunu görüyor ve sefkatini hissediyor" dedi.

Egitimden sagliga, giyimden yakacaga yardimlarin, engelliden asker ailesine ve yaslidan hastaya desteklerin yapildigina dikkat çeken Sahin, su ifadelere yer verdi:

"Bu yil içinde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi üzerinden 28 milyon 534 bin 181 TL, Sosyal Yardimlar Genel Müdürlügü Merkezi üzerinden 221 milyon 503 bin 070 TL ödeme yapildi. Aile ve Sosyal Hizmet Il Müdürlügümüz tarafindan ise evde bakim için 86 milyon 942 bin 180, dar gelirli ailelere 18 milyon 236 bin 608, özel bakim için 12 milyon 968 bin, her dogan çocuk için 517 bin 757 ve koruyucu ailelere 3 milyon 151 bin 065 TL ödeme yapildi. Karabük’te, 2023 yili içinde toplam 371 milyon 852 bin 861 TL’lik sosyal destek saglandi."
Kaynak: İHA